Τέταρτο
31 Προβολές

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | Πέμπτη 15 έως Τετάρτη 21 Οκτωβρίου

Τα σκυλιά δεν φοράνε παντελόνια
Ταινίες πρώτης προβολής, σινεμά για παιδιά, αγαπημένα ντοκιμαντέρ μας περιμένουν αυτή την εβδομάδα (Πέμπτη 15 έως Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ) στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας.

 

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας:

Γιοσέπ του Ορελιέν Φρoμάν (Aurel), μια συγκλονιστική animation καταγραφή μιας διαδρομής ελπίδας μακριά από την Ισπανία του Φράνκο, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ένα άλλο αδιέξοδο. Είναι η πρώτη του ταινία και επιλέχθηκε στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ των Καννών (αίθουσα Ολύμπιον).

Τα σκυλιά δεν φοράνε παντελόνια του Τζ-Π Βαλκεάπα. Πως μπορείς να χτίσεις μία σχέση ή να αντιμετωπίσεις ένα τραύμα; Τον τρόπο μας διδάσκει αυτή η φινλανδική ταινία που έκανε το ντεμπούτο της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες (αίθουσα Ολύμπιον).

 

Kids Love Cinema:

Φορέστε τη μάσκα σας! Έτοιμοι; Τώρα, που είστε σούπερ ήρωες, σας περιμένουμε την Κυριακή στις 12.00 στο Ολύμπιον, στο Kids Love Cinema για να δούμε όλοι μαζί την κλασική ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι Η γειτονιά του δάσους: οι περιπέτειες του Τότορο και να γνωρίσουμε τις Σατσούκι και Μέι, δύο αδερφές οι οποίες πιάνουν φιλίες με κάποια μαγικά πλάσματα του δάσους που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι τους στη μεταπολεμική Ιαπωνία (αίθουσα Ολύμπιον).

Oι περιπέτειες του Τότορο


Τετάρτες με το CineDoc:

Βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, που αγγίζουν σημαντικά θέματα των καιρών μας και έχουν διακριθεί για την υψηλή καλλιτεχνική τους αξία σε διεθνή φεστιβάλ, προβάλλονται σε συνεργασία με το CineDoc. Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα Παύλος Ζάννας στις 21:00 προβάλλεται η Σιγή ιχθύος των Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Ανδρέα Λουκάκου, που αποτυπώνει τις ζωές των ψαράδων, που κινδυνεύουν να καταστούν «είδος προς εξαφάνιση», εξαιτίας των αποτυχημένων ενωσιακών και εθνικών πολιτικών για να μπει τέλος στην υπεραλίευση μέχρι το 2020.

 

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα:

Τα φιλμ Μια νύχτα μαγική του Κριστόφ Ονορέ, ο απολογισμός ενός έρωτα, ενός ζευγαριού, μιας ολόκληρης ζωής με τρόπο ονειρικό, κινηματογραφικά απρόβλεπτο, άλλοτε ξεκαρδιστικά κωμικό και άλλοτε βαθιά ρομαντικό, με ένα αληθινά αξέχαστο soundtrack  (αίθουσα Παύλος Ζάννας)

Ο παράδεισος έπεσε στη γη του Ελία Σουλεϊμάν, ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό ποίημα με άρωμα από το κωμικό σινεμά του Μπάστερ Κίτον και του Ζακ Τατί αλλά και ένα εύστοχο πολιτικό σχόλιο για τον σύγχρονο τρόπο ζωής (αίθουσα Παύλος Ζάννας).

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και το πρόγραμμα των προβολών, θα βρείτε στη σελίδα του Φεστιβάλ: www.filmfestival.gr

Γιοσέπ του Ορελιέν Φρoμάν


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5853 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top