Τέταρτο

ΟΙΕΛΕ: Ανησυχία για τις εξελίξεις στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου στη Λάρισα


Την έντονη ανησυχία της εκφράζει σε η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για τις εξελίξεις στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου στη Λάρισα, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας εκπαιδευτικοί εκφοβίζονται και απειλούνται με απολύσεις στο σύνολό τους, από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι σχετίζονται με την Εκκλησία εν μέσω δικαστικής διαμάχης για την ιδιοκτησία του σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έντονη είναι η ανησυχία της Ομοσπονδίας μας για τα τεκταινόμενα σε ένα ιστορικό ιδιωτικό σχολείο της Λάρισας, τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, όπου μέχρι πρότινος οι εργασιακές σχέσεις ήταν ικανοποιητικές. Για τις ιδιοκτησιακές εξελίξεις στα Εκπαιδευτήρια σε νομικό επίπεδο έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες άρθρα στον τοπικό τύπο.

Με φόντο τις εξελίξεις αυτές, το τελευταίο διάστημα καταφθάνουν στα γραφεία μας καταγγελίες εκπαιδευτικών (που τρομοκρατημένοι μας ζητούν επίμονα να διατηρήσουμε την ανωνυμία τους) για εντεινόμενες απειλές και εκφοβισμούς. Παρακολουθούνται, όπως μας περιγράφεται, ακόμη και οι λογαριασμοί των συναδέλφων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ένα εφιαλτικό σκηνικό που θυμίζει άλλες εποχές. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι, σύμφωνα πάντοτε με τις καταγγελίες, οι άνθρωποι που εξαπολύουν τις απειλές για απόλυση του συνόλου σχεδόν των εκπαιδευτικών διατείνονται ότι κινούνται στον εκκλησιαστικό χώρο και εμπλέκονται στην δικαστική διαμάχη για την αλλαγή ιδιοκτησίας του σχολείου.

Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης. Αυτά ας τα βρει η δικαιοσύνη. Μας ενδιαφέρει, όμως, να συνεχιστεί το ομαλό εκπαιδευτικό και εργασιακό κλίμα του σχολείου προς όφελος κυρίως των μαθητών. Δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εκφοβίζει τους συναδέλφους μας που με τη σκληρή εργασία τους έχουν καταστήσει τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου ως ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες θα απευθυνθούμε στις εκκλησιαστικές αρχές, διότι θεωρούμε ότι η ηγεσία της Εκκλησίας θα πρέπει να διερευνήσει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι σχετίζονται με τον εκκλησιαστικό χώρο. Η ιδιοκτησιακή διαμάχη ας κριθεί νομικά, όμως θεωρούμε αδιανόητο πρόσωπα που υποτίθεται πως εκφράζουν πνευματικούς θεσμούς να απειλούν εργαζόμενους με μαζικές απολύσεις. Θα ζητήσουμε, δε, την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και των πολιτικών κομμάτων για μια πολύ σοβαρή και ευαίσθητη υπόθεση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9953 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top