Τέταρτο

Όλα χρώμα!

sofia 113 photo


Το κίτρινο ήταν το αγαπημένο της χρώμα. Κίτρινα παπούτσια, κίτρινα πιάτα, κίτρινα γυαλιά, κίτρινο αυτοκίνητο, μια ζωή στο κίτρινο. Της είχαν πει κάποτε ότι το κίτρινο τη φώτιζε, και αποφάσισε να το υιοθετήσει, να είναι πάντα φωτεινή και κίτρινη. Τη μέρα που αποφάσισε να κυκλοφορήσει το φρεσκοβαμμένο της κίτρινο ποδήλατο στους δρόμους της πόλης, ένιωθε σαν πρωταγωνίστρια σε γαλλικό κινηματογράφο. Την ώρα που άρχισε να βρέχει ένιωσε σαν πρωταγωνίστρια σε low budget ταινία.

Η μπογιά έτρεχε ποτάμι στο πλακόστρωτο, έβαφε τα χέρια της και έκανε τα παπούτσια της ακόμα πιο κίτρινα. Οι περαστικοί την κοιτούσαν απορημένοι, μια κίτρινη καταιγίδα που δεν είχαν ξαναδεί κι εκείνη πάτησε με θυμό το πετάλι, άφησε μια κίτρινη πόλη πίσω της κι έφτασε στη θάλασσα. Το χρώμα έβαψε τις πέτρες, τα βότσαλα, τα πλαστικά μπουκάλια κι εκείνη ξάπλωσε ανάμεσα στο χάος που είχε προκαλέσει.

Αντί να κλάψει, έβαλε τα γέλια ικανοποιημένη.

Τελικά ήταν όλα κίτρινα!


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Γιολάντα

Γιολάντα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 114 Άρθρα

Γεννήθηκε πριν κάμποσα χρόνια στην Πάτρα, κι από τότε ψάχνει τον τόπο που θα την κρατήσει. Σπούδασε δημοσιογραφία και φωτορεπορτάζ και προσωρινά ζει και εργάζεται στην Αθήνα, συγκατοικώντας με ένα μεγάλο σκύλο. Ξοδεύει την ενέργειά της σε ταξίδια, λογοτεχνία, μελαγχολικές μουσικές, όμορφες ταινίες και καλό φαγητό. Παρ’ ότι εκ φύσεως πεσιμίστρια, πιστεύει πως η ομορφιά της ζωής υπάρχει παντού, και αυτό προσπαθεί να αποτυπώνει με τις φωτογραφίες και τα κείμενά της. http://syn-grafika.blogspot.gr/ http://naliaginger.tumblr.com/

 

Back to Top