Τέταρτο

 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης αμιάντου από την πρώην «ΑΜΙΑΝΤΙΤ» στο Δρέπανο Αχαΐας


Περίπου 3.000 τόνοι αμιάντου απομακρύνθηκαν από το πρώην εργοστάσιο της «ΑΜΙΑΝΤΙΤ» στο Δρέπανο Αχαΐας. Όπως αναλυτικά ανακοινώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος:

Στον χώρο της πρώην βιομηχανικής μονάδας «ΑΜΙΑΝΤΙΤ», στο Δρέπανο Αχαΐας, βρέθηκαν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενους από τους Αντιπεριφερειάρχες (Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και χωροταξίας), Λάμπρο Δημητρογιάννη, (Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας), Φωκίων Ζαΐμη και (Αγροτικής Ανάπτυξης), Θεόδωρο Βασιλόπουλο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία ολοκλήρωσης των εργασιών καθαρισμού του παλαιού βιομηχανικού χώρου από τα στοιχεία αμιάντου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο οικόπεδο του πρώην εργοστασίου, συνολικής έκτασης 134.750 τ.μ. ενώ η συνολική ποσότητα αμιάντου που απομακρύνθηκε, υπολογίζεται σε 3.000 τόνους περίπου, με το συνολικό κόστος να αποξήλωσης και απομάκρυνσης να φτάνει στο ύψος των 3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι βάσει του σχεδίου εργασιών που είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια, όλα τα στοιχεία αμιάντου απομακρύνθηκαν με τη λήψη όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιούνταν διαρκείς μετρήσεις συγκέντρωσης ινών αμιάντου στον αέρα από πιστοποιημένο εργαστήριο. Τα επικίνδυνα απόβλητα αμιάντου, φορτώθηκαν σε ειδικά containers και μεταφέρθηκαν σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις (ΧΥΤΕΑ) του εξωτερικού και συγκεκριμένα, σε Γερμανία, Ισπανία, Νορβηγία και Σουηδία. Την επίβλεψη των εργασιών είχαν, τόσο η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ως συνιδιοκτήτρια του χώρου), όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος) ως αδειοδοτούσα Αρχή.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8900 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top