Τέταρτο

39 Προβολές

Ολοκληρώθηκαν τα τρία θεματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια από τον δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARCΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η διοργάνωση τριών θεματικών καλλιτεχνικών εργαστηρίων από τον Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece–Italy 2014-2020».

Το διάστημα 26 Ιουνίου με 1η Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Λιθογραφείον» το τρίτο εργαστήριο που είχε θέμα «Σχεδιασμός – δημιουργία θεατρικού – καρναβαλικού κοστουμιού, μάσκας, καπέλου» με εισηγητές τους: Όλγα Μοσχόβου και Kenny MacLellan.

Είχαν προηγηθεί τα εργαστήρια για τον «Σχεδιασμό και κατασκευή 3D αντικειμένων – αναμνηστικών» που πραγματοποιήθηκε με εισηγητές τους Κώστα Κουκούδη και Alessio Verdolino τον περασμένο Φεβρουάριο και για τη «Δημιουργία άρματος, μικροκατασκευών και μασκαράτας» που πραγματοποιήθηκε με εισηγητή τον Αριστείδη Σταθόπουλο τον Ιούνιο.

Τα εργαστήρια παρακολούθησαν συνολικά 60 εκπαιδευόμενοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν όχι μόνο στην καλλιέργεια των αντίστοιχων τεχνικών δεξιοτήτων, αλλά και στη ανάπτυξη συνεργιών.

Παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για τους στόχους του προγράμματος SPARC και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών, που θα μετατραπούν σε έναν κόμβο δημιουργικότητας με κύριους άξονες το Πατρινό Καρναβάλι και το Θέατρο Σκιών.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5531 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top