Τέταρτο
33 Προβολές

Online Συζήτηση: Αρχιτεκτονική ιστορία και σύγχρονη πόλη
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει online συζήτηση με θέμα: «Αρχιτεκτονική ιστορία και σύγχρονη πόλη». Η εκδήλωση, που αποτελεί προπομπό του νέου, πρότυπου εργαστηρίου εφαρμοσμένης ιστορίας History+ Lab, εστιάζει στην αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στη ζωή της σύγχρονης πόλης. Η συζήτηση πραγματοποιείται μέσω Zoom την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 στις 19:00, με ελεύθερη πρόσβαση (με προεγγραφές) για το κοινό.

Συζητούν οι:
• Ειρήνη Γρατσία, Αρχαιολόγος-Συντονίστρια MONUMENTA
• Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
• Πρόδρομος Νικηφορίδης, Αρχιτέκτονας, Nikiforidis/Cuomo Architects
• Κώστας Τσιαμπάος, Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ

Μπορεί το αρχιτεκτονικό παρελθόν -βιομηχανικό, οικιστικό, πολεοδομικό- να αποτελέσει έναν μοχλό ανάπτυξης ή μια πυξίδα για την αναβάθμιση της καθημερινότητας; Είναι η ιστορία κτιρίων, δρόμων, δημοσίων χώρων χρήσιμο εργαλείο για μια πιο δημιουργική αξιοποίηση τους σήμερα; Πώς μπορεί οι σύγχρονες ανάγκες να συμβαδίσουν με την αρχιτεκτονική κληρονομιά;

Στόχος της συζήτησης είναι ο συγκερασμός απόψεων από την κοινωνία των πολιτών, μη κερδοσκοπικούς φορείς με σχετικό έργο, την πανεπιστημιακή κοινότητα και εκπροσώπους της επίσημης πολιτείας.

 

Λίγα λόγια για το History+ Lab

Η δημόσια εφαρμοσμένη ιστορία συναντά τους τομείς του επιχειρείν, του πολιτισμού, των διεθνών σχέσεων, της τεχνολογίας και του περιβάλλοντος σε ένα πρότυπο online εργαστήριο ανοιχτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως ακαδημαϊκών σπουδών ή επαγγελματικής ενασχόλησης. Στο History+ Lab αναδεικνύεται το σύγχρονο πρόσωπο της Ιστορίας, οι πρωτογενείς πηγές της και οι εν δυνάμει χρήσεις της μέσα από ωριαία webinars από καταξιωμένους επαγγελματίες, ψηφιακές πλατφόρμες συζήτησης με διακεκριμένους ομιλητές και 2ωρα workshops. Αποτελείται από 5 θεματικές ενότητες που οργανώνονται σε δύο κύκλους.

Το History+ Lab πραγματοποιείται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση υπό την επιστημονική εποπτεία του Hellenic American College/Hellenic American University και του Κέντρου Ελληνικής και Διεθνούς Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΚΕΔΙΣ).

 

Συντονισμός: Μαρία Σαμπατακάκη

Επιστημονική εποπτεία: Κωνσταντίνα Μπότσιου

Ημερομηνία Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 19:00

Παρακολούθηση Ελεύθερη με προεγγραφές στο Eventbrite

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected], www.hau.gr/culture


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6158 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top