Τέταρτο

71 Προβολές

Ώρα της Γης 2020: Εκατομμύρια φωνές ενώνονται για την προστασία της φύσηςΤο Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, στις 20:30, η Ώρα της Γης ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια κινήματα πολιτών, θα γίνει ξανά η αφορμή, προκειμένου να ενωθούν οι φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη και να δείξουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους για την προστασία της φύσης.

Ο πλανήτης μας και η ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή. Η βιοποικιλότητα διεθνώς μειώνεται με ανησυχητικά γοργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με εξαφάνιση σχεδόν 1 εκατομμύριο είδη, ενώ ταυτόχρονα, η υπερθέρμανση του πλανήτη απειλεί τόσο την παρούσα γενιά, όσο και τις μελλοντικές. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να αντιληφθούμε ότι η φύση αποτελεί κρίσιμο θεμέλιο για έναν υγιή πλανήτη και ταυτόχρονα μια άμεση, ισχυρή και οικονομικά αποδοτική «ασπίδα» απέναντι στην κλιματική κρίση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις αυτές, αλλά και τις δυνητικά μεγάλες ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας, το 2020 είναι μια καθοριστική χρονιά για το μέλλον του πλανήτη μας. Τους επόμενους μήνες θα τεθούν σε διαπραγμάτευση μια σειρά από διεθνείς συμφωνίες για την προστασία της βιοποικιλότητας και των ωκεανών, για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και για την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης. Συμφωνίες που θα «σφραγίσουν» τη σχέση της ανθρωπότητας με τον πλανήτη μας για τις επόμενες δεκαετίες. Γι’ αυτό στη φετινή Ώρα της Γης στέλνουμε το μήνυμα ότι «Η φύση μετράει». Ενώνουμε τις φωνές μας σε μία κοινή παγκόσμια πλατφόρμα και υπογράφουμε, ζητώντας οι συμφωνίες αυτές να αποτελέσουν ουσιαστικά μια «Νέα Συμφωνία για τη Φύση και τον Άνθρωπο». Ένα πλέγμα δηλαδή φιλόδοξων και δεσμευτικών στόχων που θα επαναπροσδιορίσουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, με σκοπό την ευημερία του πλανήτη και του πολιτισμού μας.


«Η φύση μετράει»!

Με πρωτοβουλία του WWF Ελλάς, η Ώρα της Γης θα εορταστεί στην Ελλάδα για 12η συνεχή χρονιά. Είναι η ιδανική αφορμή για να θυμηθούμε ότι «Η φύση μετράει», καθώς από αυτήν προέρχονται όλα όσα χρειαζόμαστε για την επιβίωσή μας: ασφαλής τροφή, καθαρό νερό, καθαρός αέρας και πρώτες ύλες. Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι η φύση είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος που έχουμε απέναντι στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

«Τo 2020 δεν είναι μια χρονιά σαν όλες τις άλλες. Είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα καλείται να επιλέξει ποιο θα είναι το μέλλον της, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να συνάψουν κομβικές συμφωνίες για την προστασία της βιοποικιλότητας και την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης. Την ίδια στιγμή που συνειδητοποιούμε πως το 60% της ζωής του πλανήτη έχει αφανιστεί τα τελευταία 50 χρόνια, οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες να συνειδητοποιήσουμε πως η φύση μετράει, καθώς πολύ απλά, χωρίς φύση δεν μπορεί να υπάρχει ζωή. Η φετινή Ώρα της Γης, ας γίνει η αφορμή να ξαναθυμηθούμε όλοι τους λόγους για τους οποίους άνθρωπος και φύση είναι ένα», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς.

Επισκέψου το wwf.gr/earthhour και μάθε περισσότερα για την Ώρα της Γης.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4877 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top