Τέταρτο

73 Προβολές

Our Festival 6 – Παράταση προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων έως 10 ΑπριλίουΟ Henry Moore είχε πει «To be an artist is to believe  in life».

Κάπως, έτσι και οι συντελεστές του Our Festival 6, περισσότερο έντονα από ποτέ –μέσα σε αυτή την περίεργη και αντιφατική στασιμότητα που έχουμε υποβληθεί- εξαντλούν όλα τα αποθέματα αισιοδοξίας μας και εστιάζουν στο Φεστιβάλ, το οποίο –καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα διεξαχθεί στο Σεπτέμβριο του 2020 στο Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

Προσκαλούν λοιπόν, καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των Τεχνών (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά) να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για συμμετοχή στο Our Festival 6: ένα Φεστιβάλ που είναι ανοιχτό σε κάθε επαγγελματία καλλιτέχνη ή καλλιτεχνική ομάδα που λειτουργεί συλλογικά και με πνεύμα αλληλεγγύης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Εμείς παρέχουμε τον χώρο, τον τεχνικό εξοπλισμό και χρηματική αμοιβή. Ελπίζουμε ότι το Our Festival θα αποτελέσει –για μία ακόμη χρονιά- σημείο συνάντησης δημιουργικών ανθρώπων, από το οποίο θα ξεπηδήσουν νέοι προσωπικοί και καλλιτεχνικοί δεσμοί που θα οδηγήσουν σε διαχρονικές πολιτιστικές συμπράξεις, αλλά και ουσιαστικό σημείο επαφής με όλους όσοι αγαπούν και… τροφοδοτούνται από τις Τέχνες. Και χρησιμοποιούμε τις λέξεις αυτές, για συνάντηση και επαφή, με μία λαχτάρα που νομίζουμε πως μέσα από την Τέχνη θα πάρει άλλο χρώμα».


Λίγα Λόγια για το Our Festival: μία συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών

«Τέσσερα χέρια είναι πάντα καλύτερα από δύο,
οκτώ καλύτερα από τέσσερα
δεκαέξι καλύτερα από οκτώ…»

Το Our Festival επιδιώκει να δίνει βήμα σε κάθε καλλιτέχνη που έχει κάτι ενδιαφέρον να αφηγηθεί, αλλά στερείται των μέσων να το κάνει.

Παράλληλα, πρόκειται για μία διοργάνωση, την οποία διαχειρίζονται οι ίδιοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτήν. Επαγγελματίες που παρουσιάζουν τη δράση τους, παράλληλα στηρίζουν έμπρακτα το φεστιβάλ, τις υπόλοιπες δράσεις και εν τέλει τους συναδέλφους τους καλλιτέχνες.

Με αυτόν τον τρόπο, η κοινότητα του OurFestival παρουσιάζει στο κοινό μια ποιοτική και άρτια καλλιτεχνική διοργάνωση.

Είναι ένας θεσμός που, χάρη στη συμμετοχική διάθεση των καλλιτεχνών που τον πλαισιώνουν, κάθε χρόνο διευρύνεται.Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2015, 45 καλλιτέχνες παρουσίασαν 6 δράσεις σε 600 θεατές. Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια OurFestival, περισσότεροι από 8.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει 99 δράσεις από 492 καλλιτέχνες.


Πληροφορίες για το Our Festival 6

Το Our Festival 6 θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του “Φεστιβάλ Ρεματιάς”, με την υποστήριξη του δήμου Χαλανδρίου.

Το Θέατρο Ρεματιάς και οι δράσεις του Our Festival είναι προσβάσιμα σε καλλιτέχνες και θεατές με αναπηρία.

Παρέχονται: χώρος, τεχνικός εξοπλισμός και χρηματική αμοιβή.

Δηλώσεις συμμετοχής: Εδώ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως: 10/04/2020

 

Διοργάνωση: “Εμείς” – ομάδα συλλογικού πολιτισμού

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Θάνος

Διεύθυνση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Διοργανωτική ομάδα: Νίκος Αξιώτης, Μαρία Θρασυβουλίδη, Μελίσσα Κωτσάκη, Νάντια Περιστεροπούλου, Ελεάννα Σταθοπούλου, Χριστίνα Στουραΐτη, Δήμητρα Σύρου.

Φωτογραφίες: ΑλέξανδροςΜανικανάκης

Υπηρεσίες Προσβασιμότητας: www.liminal.eu

Επικοινωνία: [email protected] | Facebook | Instagram

Περισσότερες Πληροφορίες: εδώ


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5534 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top