tetartopress

«Οβολός στο Στόμα» – Νέο άλμπουμ του  Αντώνη Λιβιεράτου


Το άλμπουμ του  Αντώνη Λιβιεράτου  «Οβολός στο Στόμα»  κυκλοφορεί σε CD και ψηφιακή μορφή (streaming & download) την Παρασκευή  14 Οκτωβρίου 2022.

Το «Οβολός στο Στόμα» περιλαμβάνει 10 τραγούδια  και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια του άλμπουμ “4 1/2” (Puzzlemusik, Νοέμβριος 2018) που σηματοδότησε την τότε επιστροφή του Λιβιεράτου σε άλμπουμ με ελληνικό στίχο ύστερα από μια σειρά instrumental δίσκων (προσωπικών ή με το σχήμα Κεφάλαιο 24) ή δίσκων με τραγούδια με αγγλικό στίχο (με το συγκρότημα των Dr. Atomik). Μάλιστα είναι το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Αντώνη στο οποίο δεν συναντάμε ούτε ένα instrumental κομμάτι. Και τα 10 κομμάτια είναι τραγούδια.

Και αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά από το “4 1/2″…

Το «Οβολός στο Στόμα» είναι το πιο «ωμά» ροκ άλμπουμ απ’ όσα έχει ηχογραφήσει ποτέ ο Αντώνης με το όνομα του. Και αυτό παρότι οι  ηχητικές πηγές που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι, πέρα απ’ τη φωνή, κυρίως συνθετικοί ήχοι. Ακόμη κι έτσι όμως, αυτό που εισπράττει κανείς ακούγοντας τον  «Οβολό»  είναι ροκ και όχι «electro-rock» ή «electro-κάτι» .

Το άλμπουμ κλείνει το μάτι σε μια εποχή που συγκροτήματα που δεν χαρακτηρίζονταν απαραίτητα από κιθαριστικές εξάρσεις, όπως οι Suicide και οι Kraftwerk ή οι Pere Ubu και οι Devo, ήταν (και γίνονταν αντιληπτά ως) ροκ. Ο δίσκος εμπνέεται από και  (με την προσωπική σφραγίδα του Αντώνη Λιβιεράτου) κινείται προς αντίστοιχες κατευθύνσεις.

Εξάλλου, ο Αντώνης μέσα από την μακρά δισκογραφία του – είτε την solo, είτε με το Κεφάλαιο 24 ή τους Dr. Atomik, είτε με τις κατά καιρούς συμμετοχές του στα συγκροτήματα Sigmatropic (των οποίων παραμένει ακόμη μέλος), Illegal Operation (στην πρώτη σύνθεση τους της περιόδου 2001-2003), είτε ακόμη με τους βραχύβιους Headless Elvis, είτε βεβαίως με τις πολυάριθμες φορές που έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο ή για τον κινηματογράφο – έχει αποδειχτεί πνεύμα ανήσυχο. Διατηρεί την αναγνωρίσιμη προσωπικότητα του, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί κάθε φορά άλλα μονοπάτια με αποτέλεσμα να μας παρουσιάζεται κάθε φορά διαφορετικός.

Δεν πάει άλλο, προφανώς
Κάτι ν’ αλλάξει είναι καιρός

Το “Κάτι θα αλλάξει” είναι το τραγούδι που επιλέχθηκε να εμφανιστεί στο You Tube (σε official audio), ως άτυπο single, για να συνοδεύσει την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του άλμπουμ, ενώ το “Στο δρόμο για την κόλαση” είχε ήδη κάνει την εμφάνιση του από την περασμένη άνοιξη ως digital single συνοδευόμενο από video clip.


Fan Facts:

1. Για πρώτη φορά στην ως τώρα δισκογραφία του ο Αντώνης Λιβιεράτος μελοποιεί ποίημα, καθώς ως σήμερα οι στίχοι (όπως και η μουσική) όλων των τραγουδιών γραφόταν από τον ίδιο. Το εναρκτήριο του άλμπουμ τραγούδι, το “Αρχάγγελος τον Σεπτέμβριον βοών μέσα στην πλάσι” αποτελεί μελοποίηση του ομώνυμου ποιήματος του Ανδρέα Εμπειρίκου από τη συλλογή “Οκτάνα” (Ίκαρος Εκδοτική Εταιρεία, 1980).

2. Το τραγούδι “Επιστροφή στο σπίτι (μέρος 2ο)” περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ σε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτή που γνωρίσαμε στην πρώτη του ηχογράφηση για το άλμπουμ “Το Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα” (Hitch-Hyke, 1996).

Το CD  «Οβολός στο Στόμα» κυκλοφορεί σε τρίπτυχη χάρτινη συσκευασία.

Artwork: Ελένη Κεσαπίδου     Εικαστικό εξωφύλλου: Νεφέλη Λιβιεράτου

Όλα τα τραγούδια ενορχηστρώθηκαν και παίχτηκαν από τον Αντώνη Λιβιεράτο: Φωνή, αναλογικοί συνθετητές, προγραμματισμός drum machine, Rhodes πιάνο, organ, μπάσο.

Παραγωγή, ηχογράφηση, μίξη: Αντώνης Λιβιεράτος

Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος @ sweetSpot

Το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου  σε CD στα δισκοπωλεία καθώς και για streaming και download σε Spotify, Apple Music/ i-Tunes, Deezer, Tidal, Amazon music και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Pre-Save εδώ

Αντώνης Λιβιεράτος: facebookyoutube

Puzzlemusik : facebookl |  twitter | soundcloud | youtube

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
αγριογούρουνο

  Πού θα έπρεπε να εστιάσουμε στο πρόγραμμα διαχείρισης του αγριόχοιρου;

Η διαχείριση ενός είδους δεν είναι ποτέ εύκολη, και σαφώς δεν μπορεί να αφεθεί σε μία μόνο μέθοδο (όπως π.χ ...
Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Πατρέων και ΣΕΓΑΣ

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Πατρέων και ΣΕΓΑΣ

Η Πάτρα αποκτά τη δυνατότητα να γίνει, επίσημα, αθλητικός, πολιτιστικός και τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο, να αξιοποιήσει στο ...
Matte morte και οι μηχανισμοί της φύσης να αναγεννάται

Matte morte και οι μηχανισμοί της φύσης να αναγεννάται

Όταν η Ποσειδωνία χάνει το φύλλωμά της εμφανίζεται ένα υπόστρωμα που αποτελείται από ριζώματα και παγιδευμένο ίζημα, το οποίο ονομάζεται ...
Υπνωτήριο Αστέγων Δήμου Πατρέων

Πάτρα: Φιλοξενία Αστέγων στο Υπνωτήριο έως και 3/2/2023

Από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό του Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ), ανακοινώνεται η συνέχιση λειτουργίας του Υπνωτηρίου για την φιλοξενία όλων ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12369 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top