tetartopress

Ούτε μια ανεμογεννήτρια στα Γεράνεια

Ελεύθερα Γεράνεια

Ελεύθερα Γεράνεια


Ανακοίνωση της επιτροπή αγώνα ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια σχετικά με την ακύρωση των αδειών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη αλλά και συνέχιση του αγώνα για το αιολικό στο Μακρυπλάγι:

Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων στα πρόσφατα δημοσιεύματα για την ακύρωση των αδειών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη σας ενημερώνουμε ότι οι άδειες που ακυρώθηκαν ανήκουν στην εταιρεία CERO Development.

Σας διευκρινίζουμε ότι δεν εφησυχάζουμε καθώς εκκρεμεί η ενδικοφανής προσφυγή που καταθέσαμε πριν ένα μήνα περίπου στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το αιολικό πάρκο στο Μακρυπλάγι, την υψηλότερη κορυφή των Γερανείων. Η αίτηση στο Μακρυπλάγι ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία ΒΟΩΤΗΣ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Ε. η οποία συνεχίζει να είναι σε ισχύ.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για την απορριπτική απόφαση της ΡΑΕ. Στο μέλλον δεν γνωρίζουμε αν θα επανέλθει η CERO Development ή αν κάποιος άλλος «επενδυτής» θα καταθέσει νέα αίτηση. Γνωρίζοντας όμως την ενεργειακή πολιτική της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή τη στιγμή τα Γεράνεια Όρη εμφανίζονται ως «ελεύθερο έδαφος» στον χάρτη της ΡΑΕ, άρα προς εκμετάλλευση στις ορέξεις του οποιουδήποτε «επενδυτή».

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη στιγμή που θα φύγουν όλοι οι «επενδυτές» που θέλουν να καταστρέψουν τα Γεράνεια Όρη.

 

Για την Προσφυγή

 

Η Επιτροπή Αγώνα στις 28-12-2022 κατέθεσε ενδικοφανής προσφυγή στην ΡΑΕ κατά της αίτησης της ΒΟΩΤΗΣ Α.Ε στην περιοχή Μακρυπλάγι στα Γεράνεια Όρη. Την προσφυγή υπέγραψαν 13 Σύλλογοι καθώς και πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι των δύο δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας _ Αγ. Θεοδώρων και Μεγαρέων και αναμένουμε την απάντηση της ΡΑΕ.

Οι Σύλλογοι που υπέγραψαν την προσφυγή είναι :
· Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου
· Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου
· Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η Αλκυών»
· Εθελοντές Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου
· Εθελοντική Ομάδα «Ο ΚΟΥΡΟΣ» (Μέγαρα)
· Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Συλλόγων Αγ. Θεοδώρων
· Φιλοζωική Μεγάρων «Αδέσποτος Παλμός»
· Σύλλογος Ιδιοκτητών Παραλίας Κινέττας «Ο ΣΚΥΡΩΝ»
· Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αλκυώνη»
· Εξωραϊστικός Σύλλογος «Οικισμός Μαυρολίμνη»
· Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλμύρες Μεγάρων
· Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Μελιού Μεγάρων Αγ. Τριάδας
· Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σχίνου Κορινθίας «Τα Γεράνεια»

Να θυμίσουμε πως και οι δήμοι Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και Μεγαρέων έχουν περάσει αρνητικές αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη και αναμένουμε την συνεργασία τους με την επιτροπή και κυρίως με τον δικηγόρο μας.

Ο Αγώνας συνεχίζεται – Ούτε μια ανεμογεννήτρια στα Γεράνεια.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Ο Νανούκ τον Βορρά" - Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

“Ο Νανούκ τον Βορρά” – Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

"Ο Νανούκ του Βορρά" (Nanook of the North). Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Φλάερτι. Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΗΠΑ, 1922. "Τα μυστηριώδη Barren Lands, ερημωμένα, ...
The Good and Faithful Servant

«The Good and Faithful Servant» με Ελεύθερη Είσοδο στο Θέατρο 104

«The Good and Faithful Servant» του Τζο Όρτον από τη FreεΚ, μια θεατρική ομάδα της Fonact Theatre Company σε σκηνοθεσία ...
«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο ...
25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, από το 2007 μέχρι σήμερα, ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12889 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top