Τέταρτο

30 Προβολές

Π.Φ.Π.Ο.: Η επένδυση του Ελληνικού Δεν μπορεί να γίνει πάνω σε πτώματα ζώωνΈκκληση για το αυτονόητο απευθύνει σε κάθε αρμόδιο η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ώστε πριν από οποιαδήποτε ενέργεια κατεδάφισης του κτιρίου του Ελληνικού, να περισυλλεγούν όλες οι αδέσποτες γάτες που διαβιούν σε αυτό το κτίριο για χρόνια. Είναι αδιανόητο να θαφτούν κάτω από τόννους μπετόν γάτες και νεογέννητα στο όνομα της όποιας επένδυσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το θέμα των γατών στο Ελληνικό παραμένει ακόμη άλυτο και ο κίνδυνος να θαφτούν κάτω από τόννους μπετόν γάτες και νεογέννητα ιδιαίτερα μεγάλος όσο πλησιάζουμε στο σημείο μηδέν που είναι η κατεδάφιση του κτιρίου του πρώην αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν για χρόνια υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γατών, που μερικές έχουν πρόσφατα γεννήσει, που ζουν ακριβώς σε αυτό το κτίριο, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι προ κατεδάφισης εργασίες καμία από τις οποίες δεν έχει ακόμη περισυλλεγεί.

Όσο κι αν η Κυβέρνηση αδημονεί να ξεκινήσει το έργο όσο κι αν οι εργαζόμενοι περιμένουν να ξεκινήσουν οι εργασίες για να αρχίσουν να πληρώνονται, τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον θάνατο των δεκάδων ζώων, που ζουν μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο .

Η Ομοσπονδία μας δεν απευθύνει έκκληση για το αυτονόητο.

Απαιτεί από το κράτος να σεβαστεί την ίδια την έννοια της ζωής.

Απαιτεί να μην ξεκινήσει η κατεδάφιση, αν δεν περισυλλεγούν όλα τα ζώα που είναι εκεί.

Απαιτεί από τις Αρχές της χώρας, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση, την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τα κόμματα της Βουλής, που μέχρι τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημά μας, να μην επιτρέψουν αυτό το έγκλημα κατά της ίδιας της ζωής .

Η ζωή είναι μια, μοναδική και πολύτιμη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για όλα τα άλλα ζώα.

Καταφέραμε να αλλάξουμε την άποψη του Δήμου -κυρίως λόγω της αρμόδιας Αντιδημάρχου- του οποίου όμως οι ευθύνες και ιδίως του Δημάρχου για μια ακόμη φορά θα πούμε, ότι είναι τεράστιες και να μην επανατοποθετηθούν οι γάτες σε γειτονιές, όπως σε όλους τους τόνους διακήρυσσαν.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι την τελευταία στιγμή θα ακουστεί το αίτημα χιλιάδων πολιτών να μην ξεκινήσει η κατεδάφιση πριν απομακρυνθούν όλα τα ζώα από το κτίριο του παλιού αεροδρομίου.

Δυστυχώς οι εμπλεκόμενες Εταιρίες αρνήθηκαν κάθετα να δημιουργηθεί σε κάποιο σημείο των 6.500 στρεμμάτων του Ελληνικού ένας χώρος όπου θα μεταφέρονταν κατ αρχήν τουλάχιστον τα ζώα.

Τις καλούμε να επαναπροσδιορίσουν την θέση τους .

Σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι η θανάτωση τόσων ζώων.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5416 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top