tetartopress

Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης για την Παλαιστίνη 28, 29, 30 Ιανουαρίου 2022


Στις 28, 29, 30 Ιανουαρίου 2022, είναι ημέρες δράσεις και παγκόσμιας κινητοποίησης αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, καθώς την  τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε μια δραματική κλιμάκωση της έντασης και της πολιτικής διώξεων του Ισραήλ, που εξακολουθεί να απειλεί χιλιάδες γηγενείς Παλαιστίνιους με εκδίωξη από τα σπίτια και τα εδάφη τους.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στο αρχικό κάλεσμα:

Στις 28, 29, 30 Ιανουαρίου 2022, καλούμε σε παγκόσμια κινητοποίηση αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό.Στην αντίσταση του ενάντια στον αναγκαστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τις γειτονιές της Ιερουσαλήμ, Sheikh Jarrah και Silwan, από το Al-Naqab, στην κοιλάδα του Ιορδάνη, από τη νότια Χεβρώνα και όχι μόνο.

Αυτές οι Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης ανταποκρίνονται και στο κάλεσμα της Βεδουϊνο-Παλαιστινιακής κοινότητας του Al-Naqab για διεθνή αλληλεγγύη, ώστε να υποστηριχθεί ο αγώνας τους ενάντια στη συνεχιζόμενη Nakba από το Ισραήλ.
Την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε μια δραματική κλιμάκωση της έντασης και της βαρβαρότητας, της αμείλικτης πολιτικής διώξεων του Ισραήλ, που εξακολουθεί να απειλεί χιλιάδες γηγενείς Παλαιστίνιους με εκδίωξη από τα σπίτια και τα εδάφη τους.

Όπως έχουν αναφέρει η Human Rights Watch (HRW) και άλλοι διεθνείς οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτό το κύμα αναγκαστικού εκτοπισμού είναι μια ακόμη εκδήλωση του συστήματος απαρτχάιντ του Ισραήλ εναντίον όλων των Παλαιστινίων και το απαρτχάιντ είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στο διεθνές δίκαιο.

Ζητούμε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειές μας για τον τερματισμό της διεθνούς συνενοχής κρατών, εταιρειών και θεσμών στις πολιτικές του απαρτχάιντ, της εποικιστικής αποικιοκρατίας και της στρατιωτικής κατοχής του Ισραήλ. Με άλλα λόγια, καλούμε σε ουσιαστική αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στις ισραηλινές απόπειρες να τους απανθρωποποιήσουν και να ποινικοποιήσουν τη λαϊκή αντίστασή τους στις πολιτικές πολιτιστικής εξαφάνισης και στη συνεχιζόμενη εκδίωξη και εκτοπισμό τους.

Ας απαιτήσουμε αποτελεσματική λογοδοσία για συνενοχή σε εγκλήματα πολέμου τώρα. Ας υποστηρίξουμε τους Παλαιστίνιους στο Al-Naqab καθώς οργανώνουν άλλη μια μαζική διαμαρτυρία αυτή την Κυριακή. Ας θυμηθούμε τα λόγια του Mahmoud Salhiya στο Sheikh Jarrah: «Προτιμούμε να πεθάνουμε στη γη μας με αξιοπρέπεια παρά να παραδοθούμε», τα οποία ενσαρκώνουν την ανθεκτικότητα ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού,  υμπεριλαμβανομένων των Παλαιστινίων που πολιορκούνται στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Οι Παλαιστίνιες γυναίκες, άνδρες και νέοι συνεχίζουν να ξεσηκώνονται για τα δικαιώματά τους, είτε στην πατρίδα τους, είτε στην εξορία, όπου έζησαν ως πρόσφυγες της Νάκμπα έχοντας υποστεί εθνοκάθαρση το 1948, ενώ συνεχίζουν να τους αρνούνται το απαράγραπτο και κατοχυρωμένο από τον ΟΗΕ δικαίωμα επιστροφής στη πατρίδα τους.

Στις 28, 29, 30 Ιανουαρίου – Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης για το #EndEthnicCleansing (#ΣταματήστεΤηνΕθνοκάθαρση), οργανώστε/συμμετάσχετε σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο.

Πιέστε τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια να αναλάβουν δράση, συμπεριλαμβανομένων νόμιμων και στοχευμένων κυρώσεων και απαγορεύσεων εμπορικών συναλλαγών για οπλικά συστήματα και συστήματα ασφάλειας και αποκαλύψτε όσους είναι συνένοχοι με το απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Ενισχύστε και δημιουργήστε εκστρατείες BDS εναντίον των JNF (Jewish National Fund) , Hyundai Heavy Industries, G4S/Allied Universal, NSO (Pegasus), HP και άλλων εταιριών, ώστε να λογοδοτήσουν για την συνενοχή τους στο ισραηλινό απαρτχάιντ.

Υποστηρίξτε αίτημα στον ΟΗΕ, για τη διερεύνηση και τον τερματισμό του ισραηλινού απαρτχάιντ, όπως έγινε με το νοτιοαφρικανικό απαρτχάιντ.

Διαδόστε τα hashtags στα social media και το twitter: #EndEthnicCleansing #UnitedAgainstApartheid #SaveSheikhJarrah, #SaveAlNaqab, #UNInvestigateApartheid.

Αρχικοί υπογράφοντες:
• Save Al-Naqab Campaign
• Save Silwan Committee, Jerusalem
• Jordan Valley Solidarity
• Stop the Wall Campaign
• The BDS National Committee (BNC)
• Palestinian NGOs Network
• Palestinian Environmental NGOs Network- Friends of the Earth Palestine
• The Land Defense Coalition
• Palestinian Farmers’ Union
• The Palestine New Federation of Trade Unions

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...
«Η αρπαγή» - Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» – Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» (Le ravissement). (μετάφραση πρωτότυπου τίτλου: «Η έκσταση»). Σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ. Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς. Γαλλία, ...
«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» - Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» – Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στην a.antonopoulou.art

Η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη που ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, είναι μια σειρά έργων, ζωγραφικής ...
«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave,  από τις 16 Μαΐου, παρουσιάζει στα θερινά την  ταινία της Λάουρα Μόρα «Βασιλιάδες του Κόσμου»,  που απέσπασε το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top