tetartopress

Παγκόσμιο Διαδικτυακό Συνέδριο για τον Ασπροπάρη


Το Πρόγραμμα Life «Ζωή για τον Ασπροπάρη» διοργανώνει ένα παγκόσμιο συνέδριο στις 8 – 9 Νοεμβρίου του 2022. Το συγκεκριμένο συνέδριο θα ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του Προγράμματος και στοχεύει στη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας για την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και δεξιοτήτων όσον αφορά στην παρακολούθηση του πληθυσμού του Ασπροπάρη, τον μετριασμό των απειλών, τις ερευνητικές μεθόδους και τις βέλτιστες πρακτικές στις κοινοτικές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα υπάρξουν παρουσιάσεις σχετικά με την κατάσταση του είδους σε όλο το εύρος του, τις καινοτόμες ερευνητικές μεθόδους, τις τρέχουσες απειλές και τις επιτυχημένες μεθόδους διατήρησης που εφαρμόζονται. Επιπλέον,  το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει μεμονωμένες ομάδες συζητήσεων που θα αφορούν συγκεκριμένους μεταναστευτικούς διαδρόμους, και τις εκάστοτε αναπτυσσόμενες απειλές και πρακτικές λύσεις.

Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευτούν στο Vulture News, ενώ επιλεγμένες εργασίες ενδέχεται να συμπεριληφθούν σε ειδικά τεύχη του Journal of Raptor Research ή του Acta Zoologica Bulgarica.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τη διατήρηση αυτού του υπέροχου πουλιού μπορούν να εγγραφούν για να παρακολουθήσουν το συνέδριο εδώ.

Ο Ασπροπάρης είναι ένας εμβληματικός γύπας, ένας μετανάστης μεγάλων αποστάσεων, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός μέσα από διάφορους θρύλους και τη συνήθεια του να χρησιμοποιεί πέτρες για να σπάσει τα αβγά της στρουθοκαμήλου. Ωστόσο, έχει χαρακτηριστεί ως “Κινδυνεύον” από την IUCN λόγω της πρόσφατης και εξαιρετικά ταχείας μείωσης του πληθυσμού του στο μεγαλύτερο εύρος κατανομής του. Επιπλέον, αυτό το υπέροχο πτωματοφάγο είδος αντιμετωπίζει διάφορες ανθρωπογενείς απειλές μεγάλης κλίμακας, όπως η μη σκόπιμη δηλητηρίαση, οι σύγκρουση με επικίνδυνες ενεργειακές υποδομές και η άμεση δίωξη. Μέχρι στιγμής  έχουν γίνει εντατικές προσπάθειες έρευνας και διατήρησης σε ορισμένες χώρες, και ως εκ τούτου υπάρχει επείγουσα ανάγκη για καλύτερη διεθνή δικτύωση και ανταλλαγή εμπειριών για τη βελτίωση της κατάστασής του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...
Athenian Material

Προβολή του Athenian Material στον «Μικρόκοσμο»

Προβολή του ντοκιμαντέρ Athenian Material της γαλλίδας δημιουργού Laure Vermeersch την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 21:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Υπόθεση ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13621 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top