tetartopress

Παγκόσμιο Διαδικτυακό Συνέδριο για τον Ασπροπάρη


Το Πρόγραμμα Life «Ζωή για τον Ασπροπάρη» διοργανώνει ένα παγκόσμιο συνέδριο στις 8 – 9 Νοεμβρίου του 2022. Το συγκεκριμένο συνέδριο θα ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του Προγράμματος και στοχεύει στη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας για την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και δεξιοτήτων όσον αφορά στην παρακολούθηση του πληθυσμού του Ασπροπάρη, τον μετριασμό των απειλών, τις ερευνητικές μεθόδους και τις βέλτιστες πρακτικές στις κοινοτικές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα υπάρξουν παρουσιάσεις σχετικά με την κατάσταση του είδους σε όλο το εύρος του, τις καινοτόμες ερευνητικές μεθόδους, τις τρέχουσες απειλές και τις επιτυχημένες μεθόδους διατήρησης που εφαρμόζονται. Επιπλέον,  το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει μεμονωμένες ομάδες συζητήσεων που θα αφορούν συγκεκριμένους μεταναστευτικούς διαδρόμους, και τις εκάστοτε αναπτυσσόμενες απειλές και πρακτικές λύσεις.

Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευτούν στο Vulture News, ενώ επιλεγμένες εργασίες ενδέχεται να συμπεριληφθούν σε ειδικά τεύχη του Journal of Raptor Research ή του Acta Zoologica Bulgarica.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τη διατήρηση αυτού του υπέροχου πουλιού μπορούν να εγγραφούν για να παρακολουθήσουν το συνέδριο εδώ.

Ο Ασπροπάρης είναι ένας εμβληματικός γύπας, ένας μετανάστης μεγάλων αποστάσεων, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός μέσα από διάφορους θρύλους και τη συνήθεια του να χρησιμοποιεί πέτρες για να σπάσει τα αβγά της στρουθοκαμήλου. Ωστόσο, έχει χαρακτηριστεί ως “Κινδυνεύον” από την IUCN λόγω της πρόσφατης και εξαιρετικά ταχείας μείωσης του πληθυσμού του στο μεγαλύτερο εύρος κατανομής του. Επιπλέον, αυτό το υπέροχο πτωματοφάγο είδος αντιμετωπίζει διάφορες ανθρωπογενείς απειλές μεγάλης κλίμακας, όπως η μη σκόπιμη δηλητηρίαση, οι σύγκρουση με επικίνδυνες ενεργειακές υποδομές και η άμεση δίωξη. Μέχρι στιγμής  έχουν γίνει εντατικές προσπάθειες έρευνας και διατήρησης σε ορισμένες χώρες, και ως εκ τούτου υπάρχει επείγουσα ανάγκη για καλύτερη διεθνή δικτύωση και ανταλλαγή εμπειριών για τη βελτίωση της κατάστασής του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Ο Νανούκ τον Βορρά" - Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

“Ο Νανούκ τον Βορρά” – Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

"Ο Νανούκ του Βορρά" (Nanook of the North). Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Φλάερτι. Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΗΠΑ, 1922. "Τα μυστηριώδη Barren Lands, ερημωμένα, ...
The Good and Faithful Servant

«The Good and Faithful Servant» με Ελεύθερη Είσοδο στο Θέατρο 104

«The Good and Faithful Servant» του Τζο Όρτον από τη FreεΚ, μια θεατρική ομάδα της Fonact Theatre Company σε σκηνοθεσία ...
«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο ...
25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, από το 2007 μέχρι σήμερα, ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12889 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top