Τέταρτο
389 Προβολές

Πάμε στον Παρνασσό;


Στην πολιτιστική – φυσιολατρική και ψυχαγωγική επίσκεψη που διοργανώνει η “Κοινοτοπία” το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου θα δούμε τον Επτάλοφο (Αγόριανη), το πανέμορφο χωριό στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του βορειοδυτικού Παρνασσού χτισμένου αμφιθεατρικά πάνω σε επτά λόφους σε υψόμετρο 900μ με τις άφθονες πηγές και τις φυσικές ομορφιές όπου κ θα διανυκτερεύσουμε, το ξύλινο ‘‘φινλανδικό’’ χωριό Έλατος, το σπήλαιο Εφτάστομος, το τουριστικό χωριό – θέρετρο με την ωραία θέα την Πολύδροσο και εκεί κοντά τις πηγές του Βοιωτικού Κηφισού και την Αγία Ελεούσα, την Πάνω Σουβάλα με τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια, την παραδοσιακή και διατηρητέα από το 1977 συνοικία της Αμφίκλειας και εκεί κοντά το Λαογραφικό Μουσείο ψωμιού, τη Μονή Δαδιού του 1756, στην Τιροθέα το ελληνιστικό τείχος, τη Δαύλεια στη Βοιωτία και την Αράχοβα με τον βράχο της Ώρας και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.Τέλος, καιρού επιτρέποντος θα πραγματοποιηθούν πεζοπορίες 4 ωρών περίπου στις απολήξεις του όρους Παρνασσού, του παλαιότερου Εθνικού δρυμού της Ελλάδος (1938) που βρίσκεται στα όρια των νομών Φωκίδας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας, αδιάβροχο, άνετος ρουχισμός, καπέλο, σακίδιο πλάτης, παγούρι, κρέμα για τον ήλιο. Προαιρετικά: μπατόν, γυαλιά ηλίου

Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο 68€ (περιλαμβάνονται μετακινήσεις με το λεωφορείο, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στον Επτάλοφο με πρωινό μπουφέ, πληροφορίες, χάρτες και έντυπα για την περιοχή).

Κρατήσεις με σειρά προτεραιότητας από Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 10.00 π.μ. στο 2615002009 και στο [email protected] (Ανδρέας Σπηλιώτης)


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5890 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top