tetartopress

Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας


Κάλεσμα Δημοτικής Αρχής και Εργατικού Κέντρου Πάτρας για Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 18 Οκτώβρη και ώρα 18:30 στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Αναλυτικά το κάλεσμα:

Καμία Ανοχή – Καμία Αναμονή
Όλοι στον αγώνα για φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό μας

Τώρα είναι η στιγμή να μιλήσει ο λαός μας. Όλοι μαζί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και νεολαία να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αγώνα, ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ίδια η ΕΕ.

Δεν μπορούμε να βλέπουμε το εισόδημά μας να εξαφανίζεται λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στα βασικά είδη πριν ακόμη το πάρουμε στα χέρια μας. Δεν θα ανεχτούμε να βυθιστούν τα σπίτια μας και οι γειτονιές μας στο σκοτάδι, να κλείνουν τα μαγαζιά και να ερημώνουν οι γειτονιές μας λόγο των τεράστιων αυξήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να μην έχουν τα σχολεία των παιδιών μας πετρέλαιο να ζεσταθούν και φως για να βλέπουν.

Όλοι στους Δρόμους

Εμείς οι εργατοϋπάλληλοι που δίνουμε όλο το μισθό μας σε λογαριασμούς, νοίκια και σουπερμάρκετ, οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες που βλέπουμε τα μαγαζιά μας να ερημώνουν, που βλέπουμε την καταστροφή να έρχεται και τη συγκέντρωση πλούτου και δύναμης στους μεγάλους ομίλους, οι αγρότες που δεν μπορούμε να ζήσουμε από την παραγωγή μας και το χωράφι μας, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδιά τους. Δεν είναι λύση τα επιδόματα και οι δήθεν ενισχύσεις της κυβέρνησης που εξανεμίστηκαν πριν καν εξαγγελθούν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον Πατραϊκό λαό, τα σωματεία, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, τους αγροτικούς Συλλόγους, όλους τους φορείς της Πάτρας να πάρουν μαζικά μέρος στη μεγάλη σύσκεψη που οργανώνουν η Δημοτική Αρχή και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 7:00μμ στην Αγορά Αργύρη.

Προχωράμε σε Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 18 Οκτώβρη και ώρα 6:30μμ στην πλατεία Τριών Συμμάχων στέλνοντας μήνυμα αντίστασης σε όλους αυτούς που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απαιτούμε:

Να μειωθούν δραστικά και να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στις τιμές όλων των ειδών λαϊκής κατανάλωσης και των αναγκαίων εφοδίων για τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε όσους αδυνατούν να το πληρώσουν, αλλά και να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όσους έχει κοπεί. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Να σταματήσει κάθε σκέψη για διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

Έκτακτη ενίσχυση της χρηματοδότησης του Δήμου Πατρέων και των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας, εφοδίων, αναλώσιμων.

Έφτασε η στιγμή που ο λαός πρέπει να δείξει τη δύναμή του, να σταματήσει να εμπιστεύεται τους διάφορους «σωτήρες» και να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο. Συμμετέχουμε όλοι στη σύσκεψη Εργατικού Κέντρου και Δημοτικής Αρχής. Προετοιμάζουμε όλοι μαζί την Πανελλαδική 24ωρη Απεργία στις 9 Νοέμβρη. Να νεκρώσουν τα πάντα.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας  μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Έκθεση με μικρο γλυπτά του εικαστικού Δημήτρη Κοροβέση εγκαινιάζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Πολύεδρο (Κανακάρη ...
Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» από 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Θησείον. Σκηνοθετεί η Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη Μια ...
«Δάφνη» της Rafaella Marcus - Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

«Δάφνη» της Rafaella Marcus – Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

Η Pamela Demory στο βιβλίο της Queer/Adaptation: An Introduction, παρατηρεί «Το να κάνεις κάτι queer σημαίνει να το κάνεις περίεργο ...
“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

Η Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση: “Ω! Christmas Three!” Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13631 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top