tetartopress

Παμβοιωτικός συντονισμός δράσης κατά της επέλασης ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων

Αιολικά

Αιολικά


Με αφορμή την κινητικότητα εταιρειών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή της Παλιοβούνας, που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε Συνέλευση των Κατοίκων της Αγίας Άννας, στην πλατεία του χωριού, την Κυριακή 27/8, με τη συμμετοχή πολιτών και από τις γειτονικές περιοχές.

Είχε προηγηθεί, το Σάββατο 26/8, πάλι στην πλατεία της Αγίας Άννας, μια πολύ ενδιαφέρουσα ανοιχτή συνάντηση κατοίκων της Αγίας Άννας και πολιτών από τη Λιβαδειά και άλλα χωριά.  Όπως διεξοδικά αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους:

Στο επίκεντρο ήταν η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και, κυρίως, η αναζήτηση τρόπων για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πάνελ, που μαστίζει όχι μόνο τον Ελικώνα, αλλά ολόκληρο το νομό Βοιωτίας. Κι όλα αυτά, κάτω από το βαρύ κλίμα των συνεπειών της τελευταίας καταστροφικής φωτιάς, της οποίας οι φλόγες δεν έχουν σβήσει καλά-καλά ακόμη.

Οι κάτοικοι της Αγίας Άννας αναγνωρίζουν τις ιδιαίτερες ευθύνες που τους αναλογούν για όσα σχεδιάζονται στην Παλιοβούνα και την περιοχή γύρω από το χωριό. Είναι, ωστόσο, κοινή πεποίθηση όλων όσοι/ες συμμετείχαν ότι αυτά αποτελούν μέρος ενός γενικότερου προβλήματος ολόκληρου του νομού, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, μόνο με την πιο πλατιά συνεργασία και δράση όλων των φορέων του νομού.

Για το λόγο αυτό, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση μιας Παμβοιωτικής Συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβρη (16-17/9 ή 23-24/9).

Για την υποστήριξη της συνάντησης συγκροτήθηκε οργανωτική ομάδα, που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση το Σάββατο 2/9, στις 8 το βράδυ, στην Αγία Άννα. Καλούνται οι πολίτες, οι επιτροπές αγώνα των χωριών και οι φορείς, που θέλουν να συνδράμουν την ομάδα με τη συμμετοχή τους, να πάρουν μέρος. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο 6942984299.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...
Athenian Material

Προβολή του Athenian Material στον «Μικρόκοσμο»

Προβολή του ντοκιμαντέρ Athenian Material της γαλλίδας δημιουργού Laure Vermeersch την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 21:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Υπόθεση ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13620 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top