tetartopress

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Δυσπιστία για τον τρόπο μεταχείρισης των σκύλων της αστυνομίας και του στρατού

german-shepherd-for-police


Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα φιλοζωικών κύκλων στα Χανιά για δύο αστυνομικούς σκύλους η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εκφράζει τη δυσπιστία της όσον αφορά τον τρόπο μεταχείρισης των σκύλων της αστυνομίας και του στρατού και διατυπώνει ρητά πως δεν επιδοκιμάζει τη χρησιμοποίηση των ζώων αυτών, σε χρήσεις που είναι έξω από την φύση τους και παρά την βούλησή τους.


Advertisement

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα φιλοζωικών κύκλων στα Χανιά για δύο αστυνομικούς σκύλους  θα θέλαμε ως Ομοσπονδία να εκφράσουμε μερικές απόψεις για τους σκύλους της Αστυνομίας και του Στρατού.

Το βασικό αρνητικό σημείο είναι, ότι δεν υπάρχει διαφάνεια και κανείς έλεγχος όσον αφορά την απόκτησή τους, τις συνθήκες διαβίωσής τους, την εκπαίδευσή τους, τους κινδύνους που χωρίς τη βούλησή υπόκεινται κατά την χρήση τους στις διάφορες «επιχειρήσεις» που λαμβάνουν μέρος, την τύχη τους μετά την «συνταξιοδότησή» τους με δεδομένο, ότι αριθμούν πολλές εκατοντάδες και οι υιοθεσίες στην χώρα μας γίνονται όλο και πιο λίγες,  με δυο λέξεις υπάρχει αδιαφάνεια γύρω από τον πραγματικό κύκλο ζωής τους.


Advertisement

Η ενημέρωση  του φιλοζωικού κινήματος γύρω από τους σκύλους αυτούς προέρχεται μόνο από επίσημες ανακοινώσεις του στρατού και της αστυνομίας, που αρκούνται στην ανδρεία που επέδειξε κάποιος σκύλος σε μια επιχείρηση  συνήθως μετά τον θάνατο ή την «συνταξιοδότησή» του , οι «τιμές» που του αποδίδονται και άλλα παρεμφερή.

Κατά την ίδια έννοια ενημερωνόμαστε για τα πολλά κουτάβια που γεννούν οι θηλυκοί σκύλοι σε όλη την διάρκεια της ζωής τους με ό,τι αυτό πιθανόν να συνεπάγεται, ενδεικτικά δε αναφέρουμε το περιστατικό θηλυκού σκύλου που σε 8 χρόνια γέννησε 43 κουτάβια.


Advertisement

Όπως επίσης  από τις ίδιες πηγές πληροφορούμαστε για την «σκληρή και ρεαλιστική» εκπαίδευση που λαμβάνουν σε όλη τους την ζωή και ότι εκπαιδεύονται στην «πειθαρχία, τη συνεργασία και την αυτοθυσία».

Όσον αφορά την εκπαίδευσή τους πληροφορούμαστε από προκηρύξεις των Σωμάτων αυτών στην διαύγεια, ότι εισάγονται -πολλές φορές και παράνομα από εταιρίες που καμία σχέση έχουν με ζώα- οι περισσότεροι από το εξωτερικό μαζί με την προμήθεια πνίχτη ανά ζώο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το είδος της «εκπαίδευσης» την οποία λαμβάνουν, ώστε να γίνουν «οι ατρόμητοι ήρωες»  που διαβάζουμε σε επίσημες ανακοινώσεις.


Advertisement

Θα επιμείνουμε στο θέμα της εκπαίδευσης κάνοντας αναφορά στην υπ’ αριθμ 107/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό και η ισχύ της είναι δεσμευτική, όπου ρητά αναφέρεται ότι το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων δεν μπορεί να ασκηθεί νόμιμα μέχρι της έκδοσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, καταργείται δε ρητά κάθε άλλη σχετική διάταξη προϋπάρχουσα του νόμου 4039/12.

Εν κατακλείδι το φιλοζωικό κίνημα δεν επιδοκιμάζει τη χρησιμοποίηση των ζώων αυτών σε χρήσεις που είναι έξω από την φύση τους και παρά την βούλησή τους.


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Καλοκαίρι» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ - Ευφορικό και μελαγχολικό, λυρικό και παραληρηματικό, πληθωρικό κι ανοικονόμητο

«Καλοκαίρι» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ – Ευφορικό και μελαγχολικό, λυρικό και παραληρηματικό, πληθωρικό κι ανοικονόμητο

«Καλοκαίρι» (Leto). Σκηνοθεσία: Κιρίλ Σερεμπρένικοφ. Ηθοποιοί:Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk. Ρωσία, 2018. (Διαθέσιμο στο cinobo). «Είσαι σκουπίδι/... Όταν μου ...
Πάτρα: Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ

Πάτρα: Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ

Για μια ακόμη χρονιά η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) προσκαλεί όσους αγαπούν τη φωτογραφία φύσης, να πάρουν μέρος στην έκθεση ...
«Εγώ, Καπετάνιος» από 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους

«Εγώ, Καπετάνιος» από 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους

H Weirdwave, από τις 14 Μαρτίου, παρουσιάζει τη νέα ταινία του Ματέο Γκαρόνε «Εγώ, Καπετάνιος». Η ταινία είναι υποψήφια για Όσκαρ ...
«Μαρία Μολινέρ, απλώνοντας λέξεις» - Διαδικτυακή προβολή από το Ινστιτούτου Θερβάντες

«Μαρία Μολινέρ, απλώνοντας λέξεις» – Διαδικτυακή προβολή από το Ινστιτούτου Θερβάντες

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου (FeCHA), επέλεξαν να προβάλουν ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13767 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top