tetartopress

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: Συνεχίζουμε ακόμα πιο Δυναμικά


Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και κάλεσμα σε νέα κινητοποιήση για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στο υπουργείο Παιδείας:

Συνεχίζουμε ακόμα πιο Δυναμικά, οργανώνουμε κινητοποίηση για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στο υπουργείο Παιδείας Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για κατάργηση του ΠΔ 85/2022, απευθυνθήκαμε στα κόμματα της ευρύτερης αντιπολίτευσης, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις από τις συλλογικές εκπροσωπήσεις των εργαζομένων και των σπουδαστών με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριο Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 28/12 και με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, κύριο Δημήτρη Κουτσούμπα, σήμερα 30 Δεκεμβρίου.

Αναπτύξαμε τόσο τα αιτήματα όσο και τα επιχειρήματά μας σε σχέση με το επίμαχο ζήτημα. Επισημάναμε τις δυσμενείς αλλαγές που θα φέρει η νομοθετική αυτή ρύθμιση τόσο σε ουσιαστικό, όσο και σε συμβολικό επίπεδο, ενώ αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας για το πώς υποβαθμίζει την καλλιτεχνική εκπαίδευση, ακυρώνει τα πτυχία μας και μας υποβιβάζει επαγγελματικά και εργασιακά.

Ζητήσαμε να αποσυρθούν από το Προεδρικό Διάταγμα οι αναφορές στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό και να επανέλθουν τα επαγγέλματα μας, στο καθεστώς ΤΕ (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε) για όλους. Απώτερος στόχος παραμένει η δημιουργία νέου Νομοθετικού Πλαισίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ίδρυση δημόσιας τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης και λύση στο εκκρεμές πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων.

Το κλίμα και οι δεσμεύσεις που λάβαμε σε σχέση με τα αιτήματά μας ήταν εξαιρετικά θετικές. Τόσο οι ηγεσίες των κομμάτων όσο και η κοινωνική αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζουμε συναντήσεις με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και το Μέρα25.

Ταυτόχρονα οργανώνουμε μεγάλη κινητοποίηση για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου η οποία και θα καταλήξει στο υπουργείο Παιδείας.

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13929 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top