Τέταρτο
94 Προβολές

Πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας “Interdependence” από το Ιστορικό Μουσείο-Αρχείο Ύδρας και την Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας


Advertisement


Το Ιστορικό Μουσείο-Αρχείο Ύδρας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας, μία από τις πρώτες πέντε λέσχες που πρωτολειτούργησαν στην Ελλάδα, το Σάββατο 8 Αυγούστου (9 μ.μ.) θα παρουσιάσουν σε πανελλήνια πρεμιέρα, στον θερινό κινηματογράφο «Γαρδένια», την ταινία “Interdependence”: έντεκα κινηματογραφιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Η ταινία “Interdependence” (διάρκεια 1′ 38”), αποτελείται από έντεκα ιστορίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στις πέντε ηπείρους κι αναδεικνύει τις αλληλένδετες σχέσεις μεταξύ της ανθρώπινης κοινωνίας και του φυσικού περιβάλλοντος που διαρκώς επιδεινώνονται απ’ την κλιματική αλλαγή σε πολλαπλές καταστάσεις.

Advertisement

Οι συμμετέχοντες κινηματογραφιστές, έχουν επιλεγεί τόσο για τις καθιερωμένες καλλιτεχνικές τους ιδιότητες, όσο και για την ισχυρή δέσμευσή τους για την αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Η ταινία “Interdependence” είναι μια παραγωγή της ART for The World* με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Συνεργασίας, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας, του GAIL (Ινδία), του EFI/ITC/EU, του SESC Sao Paulo (Βραζιλία), του Fondazione Cariplo (Μιλάνο), του Fondazione Falck (Μιλάνο), του Café Lavazza, (Μιλάνο), μεταξύ άλλων.

Advertisement


Μετά την Παγκόσμια Πρεμιέρα, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης (Οκτώβριος 2019), η ταινία “Interdependence”, έχει προσκληθεί σε πλήθος Κινηματογραφικά Φεστιβάλ, ειδικές εκδηλώσεις, σχολεία και πανεπιστήμια, μουσεία και δημόσιους οργανισμούς και μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο μέσω των δημόσιων τηλεοράσεων, χάρη στη συνεργασία: TAL-Televisiòn America Latina, Vox Africa, ABU-Asian Boradcasting Union, καθώς και της Eurovision.

Την ταινία θα προλογίσουν η Παραγωγός, Adelina von Fürstenberg και ο Σκηνοθέτης, Θανάσης Ρεντζής.

Ακολούθως, ο Δρ. των Γαιοεπιστημών, στο University College, London, Μιχάλης Τσαμαδός, θα μιλήσει για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ ο Αρχιτέκτων, και εκλεγμένος σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, με την Οικολογική Συμμαχία, Γιώργος Δημητρίου, θα συζητήσει με το κοινό για το σύνολο των οικολογικών ζητημάτων που ανακύπτουν σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα.

Περισσότερες πληροφορίες:  interdependencefilm.com


* Η ART for The World, είναι Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που συνδέεται με το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (UNDPI), που ιδρύθηκε από την Adelina von Fürstenberg, με έδρα την Γενεύη και την Ιταλία, με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών και ιδρυμάτων-εταίρων.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6445 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top