tetartopress

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Δύναμή μας οι αγώνες μας

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Δύναμή μας οι αγώνες μας

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Δύναμή μας οι αγώνες μας


Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου αναφορικά με τη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) με εκπροσώπους των Κομμάτων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Τρίτη 14 Μάρτη αντιπροσωπεία της ΠΟΘΑ και των Σωματείων μελών της συναντήθηκε με εκπροσώπους των Κομμάτων για την πρόταση της Τροπολογίας που έχουμε καταθέσει.  Η Ομοσπονδία έχει ήδη βγάλει ενημερωτική ανακοίνωση για τις συναντήσεις. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δείχνει να διαφοροποιείται σε σχέση με τις διεκδικήσεις μας και τη στήριξη που παρέχουν σε αυτές όλα τα υπόλοιπα Κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου πρώην Υπουργός Παιδείας, εκπροσωπώντας στη συνάντηση το ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. ανέφερε ξεκάθαρα, ότι πρόθεση του Κόμματος του είναι να αντιστοιχίσει τα Πτυχία των Ωδείων και των Καλλιτεχνικών Σχολών στο επίπεδο 5 (δηλαδή εκεί που είναι καταταγμένα τα ΙΕΚ). Συγκεκριμένα μας είπε ότι είναι μια πολύ καλή διαβάθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους των Σχολών αυτών, μέσω της διαπερατότητας, να συνεχίσουν και στα Πανεπιστήμια. Δηλαδή αυτό ακριβώς που μας προτείνει και η Κυβέρνηση και αρνούνται όλα τα Σωματεία των Καλλιτεχνών. Άραγε ποια είναι η στήριξη τους στους αγώνες μας όταν όλο αυτό το διάστημα ο Καλλιτεχνικός κόσμος έχει βγει στους δρόμους ζητώντας να μην είναι καταταγμένος μισθολογικά στην Κατηγορία  ΔΕ (στην οποία κατατάσσονται και οι απόφοιτοι των ΙΕΚ οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στο επίπεδο 5).

Αυτή η τοποθέτηση ουσιαστικά εδραιώνει την κατάταξη μας στη μισθολογική κατηγορία ΔΕ και υποσκάπτει την κατάκτηση που έχουμε ήδη οι απόφοιτοι των Ωδείων και κατατασσόμαστε στο ΤΕ.

Η δύναμη μας είναι οι αγώνες μας και οι διεκδικήσεις μας. Δε μας φοβίζει η διαμόρφωση ενός ενιαίου μπλοκ των Κυβερνητικών Κομμάτων απέναντι στα  δίκαια αιτήματα μας, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες μας μπορούν να παρασύρουν κάθε εμπόδιο.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Ο Νανούκ τον Βορρά" - Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

“Ο Νανούκ τον Βορρά” – Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

"Ο Νανούκ του Βορρά" (Nanook of the North). Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Φλάερτι. Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΗΠΑ, 1922. "Τα μυστηριώδη Barren Lands, ερημωμένα, ...
The Good and Faithful Servant

«The Good and Faithful Servant» με Ελεύθερη Είσοδο στο Θέατρο 104

«The Good and Faithful Servant» του Τζο Όρτον από τη FreεΚ, μια θεατρική ομάδα της Fonact Theatre Company σε σκηνοθεσία ...
«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο ...
25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, από το 2007 μέχρι σήμερα, ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12889 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top