tetartopress

Πανοικοδομική Απεργία την Τετάρτη 31-1

Οικοδόμοι Πάτρα

Οικοδόμοι Πάτρα


Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην Πανοικοδομική Απεργία την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου. Όπως αναλυτικά αναφέρεται στο κάλεσμα:


Advertisement

Την Τετάρτη 31 Γενάρη οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές σε όλη τη χώρα απεργούν για αυξήσεις στα μεροκάματα, Ασφάλιση, Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας συνέχισε και σήμερα τις επισκέψεις του στους χώρους δουλειάς, όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα, προετοιμάζοντας την Πανοικοδομική Πανελλαδική Απεργία, των εργαζόμενων στον κλάδο, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία.


Advertisement

Το συνδικάτο μας παρεμβαίνει και συζητά καθημερινά με τους εργαζόμενους στα γιαπιά και στα εργοτάξια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί στον κλάδο και τις διεκδικήσεις που δίνουν απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρησιακών ομίλων.

Με την απεργία, ο κλάδος διεκδικεί αυξήσεις σε όλα τα μεροκάματα, με υπογραφή εργοταξιακών Συμβάσεων. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Κάθε μέρα δουλειάς να είναι και μέρα Ασφάλισης.


Advertisement

Υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Εργασίας για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια στους ασφαλισμένους μετά το 1993 και κήρυξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) ως γενικώς υποχρεωτικής. Επαναλειτουργία των Μεικτών Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας. Ένταξη συναφών ειδικοτήτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.).

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την Τετάρτη 31 Γενάρη και ώρα 10:30 π.μ., μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ, Γούναρη & Κορίνθου.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Απεργία στις 31 Γενάρη μπορεί να γεννήσει νέες προϋποθέσεις και δυνατότητες, να προσθέσει νέες κατακτήσεις. Γι’ αυτό ριχνόμαστε με ορμή και αποφασιστικότητα, με πείσμα και επιμονή για την επιτυχία της Απεργίας και της απεργιακής μας συγκέντρωσης.


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Καλοκαίρι» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ - Ευφορικό και μελαγχολικό, λυρικό και παραληρηματικό, πληθωρικό κι ανοικονόμητο

«Καλοκαίρι» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ – Ευφορικό και μελαγχολικό, λυρικό και παραληρηματικό, πληθωρικό κι ανοικονόμητο

«Καλοκαίρι» (Leto). Σκηνοθεσία: Κιρίλ Σερεμπρένικοφ. Ηθοποιοί:Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk. Ρωσία, 2018. (Διαθέσιμο στο cinobo). «Είσαι σκουπίδι/... Όταν μου ...
Πάτρα: Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ

Πάτρα: Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ

Για μια ακόμη χρονιά η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) προσκαλεί όσους αγαπούν τη φωτογραφία φύσης, να πάρουν μέρος στην έκθεση ...
«Εγώ, Καπετάνιος» από 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους

«Εγώ, Καπετάνιος» από 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους

H Weirdwave, από τις 14 Μαρτίου, παρουσιάζει τη νέα ταινία του Ματέο Γκαρόνε «Εγώ, Καπετάνιος». Η ταινία είναι υποψήφια για Όσκαρ ...
«Μαρία Μολινέρ, απλώνοντας λέξεις» - Διαδικτυακή προβολή από το Ινστιτούτου Θερβάντες

«Μαρία Μολινέρ, απλώνοντας λέξεις» – Διαδικτυακή προβολή από το Ινστιτούτου Θερβάντες

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου (FeCHA), επέλεξαν να προβάλουν ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13767 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top