tetartopress

Πάτρα: 1η Μάη, μέρα αντίστασης και αγώνα | Συγκέντρωση στην κατάληψη Παραρτήματος στις 10:30


Συγκέντρωση στην κατάληψη Παραρτήματος στην Πάτρα (Κορίνθου & Αράτου) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Μάη στις 10:30. Καλέσματα για την συγκέντρωση υπογράφουν: Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» & συντρόφισσες-οι, Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας, Αναρχικές ατομικότητες.

 

Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» / μέλος της ΑΠΟ & συντρόφισσες-οι:

1η Μάη: μέρα αντίστασης και αγώνα

Συγκέντρωση: Παράρτημα, 10:30 π.μ.
Απέναντι στην πανδημία και την κρατική – καπιταλιστική επίθεση

Κανένας άνεργος, απολυμένος, θυσιασμένος και μόνος.

– Κάτω τα χέρια από τις θέσεις εργασίας και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Την κρίση του κορωνοϊού να την πληρώσουν τα αφεντικά. Κοινωνική αυτοάμυνα – Ταξική αντεπίθεση!

– Άμεση απελευθέρωση όλων των προσφύγων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και αποσυμφόρηση των φυλακών. Να γκρεμίσουμε τις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

– Κάτω τα χέρια από τις γυναίκες που αγωνίζονται. Απέναντι στην πατριαρχία, την έμφυλη και ενδο-οικογενειακή βία, μένουμε αλληλέγγυες. Καμία μόνη!

– Αλληλεγγύη στους υγειονομικούς. Πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και παροχή όλων των απαιτούμενων πόρων και μέσων. Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όλο το προσωπικό υγείας.

Να νικήσει η κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη

[email protected]ipposd.wordpress.com


Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας:

1η Μάη, 10:30 στην κατάληψη Παραρτήματος

Απέναντι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που με αφορμή την πανδημία κηρύττουν κράτος και κεφάλαιο.

Απέναντι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που με αφορμή την πανδημία κηρύττουν κράτος & κεφάλαιο συνεχίζοντας τη λεηλάτηση των ζωών μας.

Απέναντι στον κυρίαρχο λόγο για ατομική ευθύνη που ρίχνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες μας.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του καπιταλισμού που θανατώνει καθημερινά στα διαλυμένα νοσοκομεία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φυλακές.

Απέναντι στις απαγορεύσεις που αποτελούν μέτρα καταστολής και κοινωνικού ελέγχου.

Η θέση μας είναι στο δρόμο!

Η μόνη προοπτική ζωής και ελευθερίας ανοίγεται με τον κοινωνικό – ταξικό αγώνα

Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη – Αλληλοβοήθεια

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας / Κάθε Δευτέρα στις 19:00 στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου)

asapatras.espivblogs.net | [email protected]


Αναρχικές ατομικότητες:

Καλούμε Παρασκευή 1 Μάη σε συγκέντρωση – πορεία στην κατάληψη Παραρτήματος στις 10:30

Η συνθήκη της μισθωτής εργασίας συνεχίζει ακάθεκτη να αφαιμάζει τις ζωές των εργαζομένων είτε σε καιρούς «κανονικότητας» είτε σε καιρούς έκτακτης ανάγκης. Η κανονικότητα που ευαγγελίζονται κράτος και κεφάλαιο δεν είναι κάτι παραπάνω από τη λεηλασία των ζωών μας κλέβοντας το ζωτικό μας χρόνο και υποδεικνύοντας (μας) πόσα αγαθά αντιστοιχούν στον κάθε εργαζόμενο/νη.

Για εμάς ο ζωτικός χρόνος κάθε ατόμου είναι ισάξιος, επομένως η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εκμετάλλευσης φαντάζει στείρα και αποπροσανατολιστική αφού οι αγώνες μας πρέπει να κεντροβαρούν στην ολική κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς, των σχέσεών και των αξιών που αυτή παράγει μέχρι τα πάντα να ανήκουν σε όλους. Αν η πρωτομαγιά του 1886 μας έμαθε κάτι, αυτό είναι ότι κανένα κεκτημένο εργατικό δικαίωμα δε παγιώνεται μέσα στο καπιταλισμό.(π.χ. οχτάωρο). Έναν καπιταλισμό που συνεπώς πρέπει να καταστρέψουμε συθέμελα με άγριες γενικές απεργίες διαρκείας, με καταλήψεις και αναδιαμόρφωση των μέσων παραγωγής και εχθρική αγωνιστική στάση απέναντι στα αφεντικά και όποιον καταδυναστεύει τις ζωές μας.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι απέναντι μας δεν είναι μόνο αυτός που κρατάει το μαστίγιο αλλά και αυτός που μαστιγώνεται αδιαμαρτύρητα, αποσκοπώντας στην εύνοια του αφεντικού ή στην προσωπική του ανέλιξη ώστε να κρατάει αυτός το μαστίγιο μια μέρα. Ως αντιεξουσιαστές δεν μας αρκεί απλώς η καταστροφή του καπιταλισμού αλλά η ολική κατεδάφιση του εξουσιαστικού οικοδομήματος (πατριαρχία, εθνικισμός, θρησκεία, εγκλεισμός, λεηλασία φύσης κλπ). Οι αρνήσεις δε μπορούν να είναι τμηματικές αλλά ολικές αφού η κάθε εξουσιαστική πρακτική ενισχύει και παγιώνει τη συνολική συνθήκη καταπίεσης.

Διαρκής αναρχική εξέγερση ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας μέχρι την ολική απελευθέρωση 

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top