Τέταρτο

Πάτρα: 2ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών Legends of Disability


Το 2ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών Legends of Disability, με έδρα την Πάτρα, διοργανώνεται 14-16 Μαΐου 2021

Το έργο “Legends of Disability” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizensfund, με φορέα υλοποίησης την CHALLEDU- inclusion | games | education και εταίρους τους ΠΕΡΠΑΤΩ, BEST BUDDIES Ελλάδας και ΦΡΟΝΤΙΖΩ, στοχεύει στην ενδυνάμωση και την έμπνευση ανάπηρων ατόμων όλων των ηλικιών και δεξιοτήτων.

Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα, συγγενείς και φίλοι ανάπηρων ατόμων, επαγγελματίες υγείας, προσωπικοί βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, game designers, φοιτητές-εθελοντές, κάτοικοι της περιοχής,άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να γνωρίσουμε την αναπηρία από όλες τις σκοπιές και να παίξουμε πρώτοι το παιχνίδι Legends of Disability που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου, καθώς επίσης και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί νέες πρωτότυπες ιδέες παιχνιδιών βασισμένων σε Role models.

Οι ιδέες αυτές θα αποτελέσουν έμπνευση για την δημιουργία ακόμα περισσότερων παιχνιδιών με στόχους την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αναπηρία και την ενδυνάμωση των ανάπηρων μέσω Role models.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα γίνει μια συνολική παρουσίαση του έργου Legends of Disability και του προγράμματος Active citizens funds. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από ειδικούς σε θέματα αναπηρίας και ανάπηρους.

Την δεύτερη και τρίτη μέρα θα παίξουμε το παιχνίδι Legends of Disability και θα δημιουργήσουμε τις δικές μας ιδέες παιχνιδιών.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων και υλοποιείται με την υποστήριξητου Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών και της Αστικής ΜηΚερδοσκοπικής Εταιρείας InterMediaKT.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top