tetartopress

Πάτρα: 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στη Φιλαρμονική

30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στη Φιλαρμονική

30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στη Φιλαρμονική


Το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Λίζα Ζώη & Ευάγγελος Ασημακόπουλος, που θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, συμπληρώνει την τρίτη δεκαετία από την έναρξή του το 1992.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν φημισμένοι ξένοι κιθαριστές. Πρόκειται για τους Goran Krivokavić και Danijel Cerović οι οποίοι αποτελούν το περίφημο Duo Montenegrin και οι οποίοι θα καλύψουν με τη συναυλία τους ολόκληρο το πρόγραμμα του Σαββάτου ερμηνεύοντας έργα για μια και δυο κιθάρες, ενώ η βραδιά της Κυριακής είναι αφιερωμένη στους πολυβραβευμένους Anton Baranov και Vojin Kocić. Και οι τέσσερις ξένοι καλλιτέχνες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού οι προηγούμενες συμμετοχές τους στην Πάτρα τόσο στις συναυλίες όσο και στα Master classes που δίδαξαν άφησαν άριστες εντυπώσεις.

Τη σειρά των συναυλιών ωστόσο θα ανοίξουν την Παρασκευή οι ταλαντούχοι νέοι κιθαριστές Άκης Σιψάς και Πάνος Τζανής, οι οποίοι κατέκτησαν πέρυσι τα δυο Πρώτα Βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας της Πάτρας.

Όπως κάθε χρόνο η τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ ανήκει εξ ολοκλήρου στους τρεις διαγωνισμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν κάθε ηλικία και έχουν ως επιτροπή κυρίως ξένους σολίστ και καθηγητές κιθάρας οποίοι μάλιστα θα διδάξουν σε Master classes κατά τη διάρκεια του τετραήμερου Φεστιβάλ.

Στους νικητές των διαγωνισμών θα απονεμηθούν βραβεία και έπαθλα που χορηγούν  ο οργανοποιός Νικόλας Ιωάννου και το μουσικό κατάστημα Παπαγρηγορίου-Νάκας (panasmusic).

Τέλος, δυο ενδιαφέρουσες διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο από την Τσαμπίκα Καράκιζα, Μηχανικό Πληροφορικής, Διδάκτωρ Επικοινωνίας Καθηγήτρια – Σύμβουλο ΕΑΠ αποσπασμένη στο ΕΚΠΑ με θέμα “Η συναισθηματική πλευρά της μάθησης”, και τον καθηγητή Ορθοπεδικής και Φυσικοθεραπείας Χάρη Ματζάρογλου με θέμα “Η σοβαρότητα των τραυματισμών των μαλακών ιστών σε κιθαρίστες”.

Θεσμός τριακονταετίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα, δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές κάθε ηλικίας να πάρουν μέρος σε αυτή τη γιορτή της κλασικής κιθάρας που περιλαμβάνει μαθήματα, συναυλίες, master classes, διαλέξεις, διαγωνισμούς και είναι για όλους τους συμμετέχοντες μια πηγή ενημέρωσης, ενθάρρυνσης, επιμόρφωσης και προβληματισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου 7, τηλ. 2610-277740 και στο www.fe-odeiopatron.gr

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Όρνια

Τα Όρνια φωλιάζουν ξανά στην Πάρνηθα μετά από δεκαετίες

Μία μεγάλη έκπληξη επεφύλασσε η παρακολούθηση των πληθυσμών του Όρνιου από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος Life ...
Δημοτική Αρχή Πάτρας: Ο φασισμός είναι καταδικασμένος αμετάκλητα στη συλλογική μνήμη

Δημοτική Αρχή Πάτρας: Ο φασισμός είναι καταδικασμένος αμετάκλητα στη συλλογική μνήμη

Με ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση με φασιστικά-ναζιστικά σύμβολα, του μνημείου του Νίκου Τεμπονέρα έξω από ...
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο ΕΚΠΑ

Συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πραγματοποιείται από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο: Τα δικαιώματα σήμερα: ...
Δαδιά: Εκπαίδευση για τη διαχείριση περιστατικών δηλητηριασμένων δολωμάτων

Δαδιά: Εκπαίδευση για τη διαχείριση περιστατικών δηλητηριασμένων δολωμάτων

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα τη διαχείριση περιστατικών παράνομης χρήσης και διασποράς στη φύση δηλητηριασμένων δολωμάτων πραγματοποιήθηκε στη Δαδιά την Πέμπτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13908 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top