tetartopress

Πάτρα: 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας

Παλαιά Σφαγεία Πάτρας

Παλαιά Σφαγεία Πάτρας


Στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας, πραγματοποιείται από την Πέμπτη 21 μέχρι και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, το 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας με τη συμμετοχή του Δήμου Πατρέων και δεκάδων ακόμα φορέων. Θα γίνουν στοχευμένες δράσεις πληροφόρησης, προληπτική ιατρικής, αλλά και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Την  Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), από τους συνεργαζόμενους φορείς με κοινό κάλεσμα σε όλους, να επισκεφτούν τους χώρους όπου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ, να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στις αιμοδοσίες.

Εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη και η δημοτική σύμβουλος, Ιουλία Συροκώστα – Σταθοπούλου, υπεύθυνη του γραφείου ΑμεΑ του Δήμου Πατρέων, Διευθύντρια ΕΣΥ Παθολογικής Κλινικής  Π.Γ.Ν. Πατρών.

 

Η κυρία Συροκώστα – Σταθοπούλου, τόνισε τα εξής στην τοποθέτησή της:

 

«Αρχικά, θα ήθελα να συλλυπηθώ τις οικογένειες αλλά και το υγειονομικό προσωπικό, τις  ελληνικές ένοπλες δυνάμεις για τη μεγάλη απώλεια, στη Λιβύη.  Δεν  μπορεί κανείς να διανοηθεί τον πόνο του ανθρώπου που έχασε τα δυο του παιδιά… Τι θέλουν τα παιδιά μας στα… Βιετνάμ; Πολλά τα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν

Η σκέψη μας είναι στον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας και σκεφτόμαστε τις δυσκολίες που περνούν αυτή τη στιγμή οι συνάνθρωποί με αναπηρία, κάτω από αυτές τις συνθήκες

Η σκέψη μας είναι και στο δοκιμαζόμενο λαό του Έβρου και στην τεράστια οικολογική καταστροφή που κανείς δεν γνωρίζει αλλά όλοι φοβόμαστε τι μπορεί να επιφέρει σ’ αυτόν τον δύσκολο χειμώνα

Το Γραφείο Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου μας. μετέχει στο 3ο Φεστιβάλ Κοινωνικών Φορέων με σκοπό την καταγραφή και διασύνδεση των κοινωνικών φορέων και να προωθήσει  και ενημερώσει για τα προγράμματα  που επιτελεί.

Σε ό,τι αφορά το SafeAmea (Σώζοντας τους συμπολίτες με Αναπηρία), ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία  με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας προχωρά στην εφαρμογή της πλατφόρμας SafeAmea. Είναι μια πρωτοπόρα διαδικτυακή εφαρμογή μια  πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών και τον Δήμο και σκοπό έχει σε περίπτωση φυσικής καταστροφής να αναγνωρίζονται τα άτομα με αναπηρία που χρειάζονται  ειδική μέριμνα για την Απομάκρυνση και διάσωση τους.

Η πλατφόρμα απευθύνεται τόσο σε πολίτες όσο και σε συλλόγους και κοινωνικές δομές Στην πλατφόρμα SafeAmea μπορεί να εγγραφεί κάθε πολίτης  που έχει κάποιο πρόβλημα περιορισμού της δραστηριότητάς του (κινητική αναπηρία,  αισθητηριακή αναπηρία, προσωρινή κατάσταση αδυναμίας στην κίνηση),  απλά με τα εξής βήματα:

-Μέσα από το Γραφείο ΑμεΑ του Δήμου Πατρέων

-Μέσα από το πιστοποιημένο φορέα -Σύλλογο του οποίου μπορεί να είναι μέλος

-Ο κάθε πολίτης μπορεί να κάνει την καταχώρηση των στοιχείων του στο patras.safeamea.gr ή στο γραφείο ΑμεΑ του Δήμου.

Παράλληλα θα υπάρξει για την πλατφόρμα sence city για τις δυνατότητες που δίνει στα άτομα με αναπηρία να ενημερώσουν για τυχόν πρόβλημα στην περιοχή διαμονής ή εργασίας τους το οποίο επιλύεται με απόλυτη προτεραιότητα.

Στην πλατφόρμα σχεδιάζεται να περάσουν διαδικτυακά όλες οι προσβάσιμες δομές της πόλης.

Επίσης, το δίκτυο  Co-Solidarity Platform. Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που προσφέρει δωρεάν  υπηρεσίες και υγειονομικό υλικό  μέσα από το δίκτυο αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει με τοπικούς και κοινωνικούς φορείς.

Το Γραφείο ΑμεΑ του Δήμου Πατρέων είναι η διασύνδεση του πολίτη με τις υπηρεσίες του Δήμου και  παράλληλα προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει  την κοινωνία παλεύοντας με στερεότυπα τα οποία έχουν παραμείνει μετά τόσα  χρόνια κακής αντιλήψεις του ιατρικού μοντέλου της αναπηρίας.

Η αναπηρία επιτελείται από ένα ανάπηρο κράτος και μία ανάπηρη κοινωνία. Το άτομο με αναπηρία γίνεται «ανάπηρος» και είναι ανάπηρο γιατί δεν έχει πρόσβαση στην Υγεία στην Παιδεία στο δομημένο και μη δομημένο περιβάλλον. Ο ανάπηρος είναι ευάλωτος διότι πρέπει να πληρώσει τα φάρμακα του, διότι δεν υπάρχουν βοηθήματα δωρεάν, διότι δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Αποκατάστασης, διότι δεν υπάρχει πρόληψη. Πρόσφατα η παράλληλη στήριξη θεωρήθηκε κόστος, ενώ θολό είναι και το μέλλον της ειδικής αγωγής»


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...
Athenian Material

Προβολή του Athenian Material στον «Μικρόκοσμο»

Προβολή του ντοκιμαντέρ Athenian Material της γαλλίδας δημιουργού Laure Vermeersch την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 21:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Υπόθεση ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13621 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top