Τέταρτο

26 Προβολές

Πάτρα: 45 εικαστικοί με 130 έργα δήλωσαν συμμετοχή στη διαδικτυακή εικαστική έκθεση του Πολιτιστικού ΟργανισμούΜοναδική ήταν η ανταπόκριση των εικαστικών δημιουργών στο ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για συμμετοχή στη διαδικτυακή – ψηφιακή εικαστική έκθεση που προτίθεται να διοργανώσει.

Σαράντα πέντε άνθρωποι των εικαστικών με 130 έργα δήλωσαν συμμετοχή.  Ανταπόκριση υπήρξε και από Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν. Το κάλεσμα είχε απευθυνθεί  σε εικαστικούς καλλιτέχνες – μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και Εκπαιδευτικούς Τέχνης, που είτε κατάγονται από την Πάτρα, είτε ζουν στην Πάτρα.

Σκοπός του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι τα έργα την επόμενη εβδομάδα να φιλοξενηθούν (αναρτηθούν) στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Οργανισμού, να βρίσκεται δίπλα στο λαό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο από την πανδημία, αποσκοπώντας να δώσει  μία νότα αισιοδοξίας, αναδεικνύοντας παράλληλα την καλλιτεχνική παραγωγή της πόλης.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο και την γνωμοδοτική Επιτροπή του Πολιτιστικού Οργανισμού θα τεθεί προς συζήτηση η λήψη σχετικής απόφασης, προκειμένου εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες  με την εξέλιξη της πανδημίας, η έκθεση να φιλοξενηθεί σε χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, προκειμένου το κοινό να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα έργα και στην πραγματική τους διάσταση.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5198 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top