Τέταρτο

Πάτρα: «Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη» στο Μηχανουργείο


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του πολυχώρου«Μηχανουργείο» θα πραγματοποιηθεί στη μουσική σκηνή του χώρου «Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη» την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 21:30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά τραγούδια και οργανικούς σκοπούς του συνθέτη καλύπτοντας χρονολογικά το ρεπερτόριο από τα τέλη του μεσοπολέμου που πρωτοεμφανίστηκε δισκογραφικά ο δημιουργός μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1950 που ολοκληρώνεται η περίοδος ηχογραφήσεών του στο γραμμόφωνο.

Οι μουσικοί που έχουν επιμεληθεί και θα παρουσιάσουν το εν λόγω αφιέρωμα είναι οι εξής:

1. Γιώργος Γκριζιώτης: τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι

2. Σπύρος Δελέγκος: κιθάρα, τραγούδι

3. Ακριβή Αποστολάτου: τραγούδι

Ο Βασίλης Τσιτσάνης [1915-1984], ο Τρικαλινός δεξιοτέχνης του τρίχορδου μπουζουκιού και ένας από τους βασικούς δημιουργούς του ρεμπέτικου τραγουδιού, υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένας πρωτοπόρος του είδους συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξέλιξη της νεοελληνικής αστικής λαϊκής μουσικής. Το έργο του, στιχουργικά και μουσικά καινοτόμο για την εποχή του («Αρχόντισσα», «Αχάριστη» κ.ά.),χάραξε δρόμους που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν τον μουσικό κόσμο μέχρι σήμερα. Οι δημιουργίες του χαρακτηρίζονται από μεγάλη αναγνωρισιμότητα και πλέον αποτελούν σταθμό στην αστική λαϊκή μουσική παράδοση.

Πληροφορίες

Ημερομηνία και Ώρα: Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 21:30

Πολυχώρος πολιτισμού «Μηχανουργείο», Ευμήλου 2-4(όπισθεν του ιερού ναού Αγίου Ανδρέα), Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Τηλ. κρατήσεων (για τραπέζια): 6937 49 25 16

Ο πολυχώρος «Μηχανουργείο» προσφέρει αλκοολούχα ποτά με τη συνοδεία κάποιων πιάτων τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10244 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top