tetartopress

Πάτρα: Άγρια καταστολή, προσαγωγές και προσπάθεια σύλληψης του εκδότη του tetartopress


Επιχείρηση καταστολής που θυμίζει άλλες εποχές, εκτυλίχθηκε το απόγευμα 7 Νοέμβρη από την αστυνομία στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, στις 6 το απόγευμα και μια ώρα πριν την συγκέντρωση που είχε ανακοινωθεί ενάντια στην κρατική διαχείρισης της πανδημίας και στα φασιστικά φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής, μεγάλη αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ απέκλεισαν το χώρο γύρω από την κατάληψη Παραρτήματος και την πλατεία Όλγας, όπου είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση, αφού προχώρησαν σε δύο προσαγωγές. Παράλληλα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, έγιναν έλεγχοι στην πλατεία Όλγας και επιδόθηκαν πρόστιμα παράνομης κυκλοφορίας πάρα το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα άτομα που ελέγχθηκαν, επέδειξαν τις απαραίτητες βεβαιώσεις κυκλοφορίας.

Αφού ενημερωθήκαμε ως tetartopress για τις παραπάνω προσαγωγές, ο εκδότης του site Βασίλης Πέττας βρέθηκε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής  Ελλάδος.

Στην προσπάθειά του να καταγράψει τη μαρτυρία ενός από τους προσαχθέντες που ήταν τραυματισμένος, με τον οποίο είχε οπτική επαφή από το παράθυρο του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων παρά το γεγονός ότι αμέσως δήλωσε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα. Στη συνεχεία και για περίπου μια ώρα έγιναν τρεις προσπάθειες σύλληψής του για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Η τελευταία, μάλιστα, αφορούσε κατάθεση μήνυσης από αστυνομικό με πολιτικά για δήθεν βιαιοπραγία από τον Βασίλη Πέττα, εναντίον του.

Η πραγματικότητα είναι πως λίγη ώρα πριν, και ενώ του είχαν ανακοινώσει πως συλλαμβάνεται επειδή δήθεν βιντεοσκοπούσε αστυνομικούς που έβρισαν προσαχθέντες, ο ίδιος αστυνομικός τον απομόνωσε σε χώρο που δεν είχε επαφή με άλλο κόσμο,  αποκομμένοι από τους υπολοίπους προσαχθέντες και  χωρίς κανέναν λόγο βιαιοπράγησε κατά του εκδότη  Β. Πέττα, απωθώντας τον βίαια πάνω σε ένα τοίχο με ένα φοριαμό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι, την πλάτη και  το πρόσωπο.

Ακούγοντας οι άλλοι προσαχθέντες τη φασαρία, άρχισαν να φωνάζουν και τότε στον χώρο που ήταν απομονωμένος ο Βασίλης Πέττας, εισέβαλαν δύο άντρες των ΜΑΤ. Την ώρα που τον άφηναν ελεύθερο τον ενημέρωσαν πως θα συλληφθεί μετά από μήνυση -του αστυνομικού που τον χτύπησε-, για βιαιοπραγία εναντίον του αστυνομικού. Στη συνέχεια παρενέβη αστυνόμος και του είπε πως δεν θα γίνει μήνυση αρκεί να απομακρυνθεί από τον χώρο και να σταματήσει να κάνει ρεπορτάζ. Χαρακτηριστικά του ανέφερε: «Είναι μικρή η Πάτρα, ξέρουμε ποιος είσαι και τι προσπαθείς να κάνεις…».

Την ίδια ώρα, που συνέβαιναν αυτά στο αστυνομικό μέγαρο, πραγματοποιήθηκε επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί Τα Πρόσω και εισβολή με κρότου λάμψης και  ρίψεις χημικών, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν νέες προσαγωγές γύρω από το κτίριο του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου στην οδό Πατρέως.

Συνολικά  απόψε στην Πάτρα είχαμε  εννέα προσαγωγές και αρκετούς τραυματίες. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή φωτογραφιών:   Αναρχική Ομάδα Δυσήνιος Ίππος

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/thomas.mincher.3/videos/1759562350886360/” width=”500″ height=”800″ onlyvideo=”1″]
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Έκθεση με μικρο γλυπτά του εικαστικού Δημήτρη Κοροβέση εγκαινιάζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Πολύεδρο (Κανακάρη ...
Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» από 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Θησείον. Σκηνοθετεί η Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη Μια ...
«Δάφνη» της Rafaella Marcus - Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

«Δάφνη» της Rafaella Marcus – Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

Η Pamela Demory στο βιβλίο της Queer/Adaptation: An Introduction, παρατηρεί «Το να κάνεις κάτι queer σημαίνει να το κάνεις περίεργο ...
“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

Η Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση: “Ω! Christmas Three!” Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13631 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top