Τέταρτο

137 Προβολές

Πάτρα: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Τζέημς Τζόυς και Τόμας Μπέρχαρντ – Ιανουάριος στο Λιθογραφείον με παραστάσεις σε έργα μεγάλων συγγραφέωνΜε προσκεκλημένες παραστάσεις από την Αθήνα θα κυλήσει ο Ιανουάριος στο θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα.

Με το τέλος των Χριστουγεννιάτικων εορτών, και για τρία βράδια (Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12/1), η παράσταση “Ο Αμερικάνος” του Αλ. Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Θανάση Σαράντου θα βρεθεί στη σκηνή του Λιθογραφείου.

Δύο άνθρωποι και ένα πιάνο θα ζωντανέψουν την ιστορία του Τζων Στόθισον, ενός Έλληνα μετανάστη που ξαναγυρνά στο νησί του μετά από 25 χρόνια απουσίας, δοσμένη μέσα από τον μοναδικής ομορφιάς λόγο του σκιαθίτη συγγραφέα. Ο Θανάσης Σαράντος, ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, αυτή του αφηγητή που κρυφοκοιτάζει τη δράση και μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη που ερμηνεύεται ζωντανά από τον μουσικό Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη.


Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19/1, η παράσταση “Γράμματα στη Νόρα” της ομάδας Abnormal, μετά από τις sold out παραστάσεις στο Μπάγκειον στην Αθήνα, θα επισκεφτεί την Πάτρα.

Η σκηνοθέτρια Πηνελόπη Φλουρή, καταπιάνεται με το σπάνιο υλικό των ερωτικών επιστολών του Τζέημς Τζόυς προς την Νόρα Μπάρνακλ, επιχειρώντας μια ανασύνθεση του έρωτα σε ένα α-χωρικό και α-χρονικό πλαίσιο.


Τέλος, τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21/1, η “Υπόθεση Μινέτι”, το συγκλονιστικό έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ με επίκεντρο το γνωστό ηθοποιό Μπέρχαρντ Μινέτι, ηθοποιό που είχε παίξει σε πολλά έργα του συγγραφέα. Στο έργο, συναντάμε τον ηλικιωμένο πια Μινέτι σε μια οριακή στιγμή που προσπαθεί να δραπετεύσει  από  την απομόνωση 30 χρόνων και να επικοινωνήσει ξανά με τον κόσμο. Η σκηνοθεσία είναι της Εύρης Σωφρονιάδου και ερμηνεύει ο Γιάννης Κουρκουμέλης.

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις

Θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172β & Τριών Ναυάρχων, Πάτρα. Τηλ.: 2610 328394


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5526 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top