Τέταρτο

Πάτρα: Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Δαμαλά στο Πολύεδρο


Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου  Δαμαλά στο Πολύεδρο. Λόγω των υγειονομικών συνθηκών τα εγκαίνια θα είναι διευρυμένα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου.

Ο ζωγράφος παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα του στην Ελλάδα, σε μια μικρή αναδρομική,  μετά την επάνοδό του από την Αμερική, όπου είχε ενεργό εικαστική παρουσία για τριανταπέντε χρόνια. Τα έργα του, με μνήμη και ρομαντισμό, μας συνδέουν με τη φύση που όλοι έχουμε ανάγκη. Δουλεμένα με λάδι σε καμβά, τα καθαρά χρώματα της ζωγραφικής του αγκαλιάζουν την ψυχή μας.

Ο Κωνσταντίνος  Δαμαλάς γεννήθηκε στο χωριό Καρπέτα του Νομού Αχαΐας το 1952. Το 1985 μετανάστευσε στην Αμερική όπου εργαζόταν ως εικαστικός καλλιτέχνης (ζωγραφική, γλυπτική κλπ). Το 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα και ζει στην Πάτρα. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από τριάντα ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις.  Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές  στην Αμερική, στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Παράλληλα με την ζωγραφική, ασχολείται και με την ποίηση έχοντας εκδώσει την συλλογή «Χερσαία Κύματα» από τις εκδόσεις «Περιτεχνων» το 2015.

Πληροφορίες

Εγκαίνια: Σάββατο 4 Δεκεμβρίου από τις 11:00 – 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 4 Δεκεμβρίου – 19 Δεκεμβρίου

Τοποθεσία: Πολύεδρο, Κανακάρη 147 Πάτρα | Οδηγίες Πρόσβασης μέσω Google map

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8900 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top