tetartopress

Πάτρα: Αναιρέσεις 2023 – Να ηχήσουν οι δρόμοι τραγούδια νέων εξεγέρσεων


Οι Αναιρέσεις ανανεώνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού στις 9-10 Ιούνη στο Νότιο Πάρκο. Πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες, περίπτερα, βιβλιοπωλείο είναι μερικά από αυτά που θα δει κανείς αν επισκεφτεί το φεστιβάλ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Φέτος επιλέξαμε, πλήρως εναρμονισμένοι με τις χειραφετητικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές τάσεις της νεολαίας η πρώτη μέρα του φεστιβάλ, να φιλοξενήσει μία μουσική σκηνή που θα μετατραπεί σε ένα απέραντο γλέντι.

Είναι γεγονός ότι η Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τους Ρεβάνς θα ανέβουν στη σκηνή του φεστιβάλ Αναιρέσεις Πάτρας. Ενωμένοι οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο κοινό μία παράσταση που λέει την αλήθεια. Μια παράσταση που αφυπνίζει, ξεσηκώνει, εμψυχώνει, συγκινεί και γιατρεύει.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Ικαριώτικο γλέντι με τους  Αστέρης Κωνσταντίνου – κιθάρα, λαούτο, τραγούδι, Πέτρος Ράπτης – μπουζούκι, τραγούδι, Νίκος Κόχιλας – βιολί. Το ικαριώτικο γλέντι εκφράζει το συλλογικό τρόπο ζωής, κατά το οποίο δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού. Η μουσική γίνεται ένα συμπεριληπτικό μέσο το οποίο ενώνει μουσικούς, χορευτές και ακροατές, γεγονός που θα μεταφερθεί στη σκηνή του φεστιβάλ την Παρασκευή στις 9 του Ιούνη. Με τον παραδοσιακό τους ήχο και την ξεσηκωτική τους μουσική θα μας συνοδέψουν μέχρι το πρωί.

Η δεύτερη μέρα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από μια hiphop σκήνη. Ένας νέος καλλιτέχνης, πολλά υποσχόμενος, Omega Ape, θα κάνει την έναρξη του συναυλιακού μέρους του φεστιβάλ της μέρας αυτής. Στη συνέχεια, ο Jako, που μέσα από τα singles του αλλά και τις συνεργασίες του έχει αποδείξει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ότι έχει έρθει για να μείνει.

Τον δρόμο θα ανοίξει για να ανέβει στη σκηνή, ο Βέβηλος.Ένας καλλιτέχνης που με τα τραγούδια του προσπαθεί πάντα να δημιουργεί την ελευθερία, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων και μιλάει για τους «Ήρωες του Δρόμου». Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συναυλία του στις 10/6 στο νότιο πάρκο θα είναι μια αξέχαστη βραδιά και σταθμός για τα ραπ lives της Πάτρας.

Τέλος το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας θα κλείσει από ένα djset από την αγαπημένη όλων μας, γνωστή σε όλους, ValiaS, που με τις μουσικές της θα μας συνοδέψει στο τεράστιο party μας μέχρι το πρωί.

Μέσα από το φεστιβάλ, αλλά και γενικότερα το εγχείρημα των αναιρέσεων, στόχος μας είναι να προτάξουμε έναν πολιτισμό και μία τέχνη, κόντρα στην εμπορευματοποίηση, κόντρα στη θυσία τους στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Έναν πολιτισμό και μία τέχνη από τους κάτω για τους κάτω. Γι’ αυτόν τον λόγο, επιλέγουμε να φιλοξενούμε νέους καλλιτέχνες, μέσα από το φεστιβάλ μας να δίνουμε βήμα σε νέο κόσμο αλλά και σε παλιό που όμως, μέσα από της τέχνη τους υποστηρίζουν την λογική αυτή».

 

Πληροφορίες

 

9-10 Ιουνίου

Νότιο Πάρκο, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.anaireseis.gr

facebook | mail: [email protected] | facebook event | instagram

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

«Για τον Belal, δικαιωθήκαμε στο δικαστήριο, αφού αυτό διαπίστωσε ότι υπήρξε παράβαση. Πολλοί άνθρωποι δεν δικαιώνονται και αυτό δείχνει ότι ...
Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Τα μέλη του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων - Πλαζ Αγυιάς, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο ...
Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετά από χρόνια, τα βράχια των Μετεώρων φιλοξενούν και πάλι ζευγάρι Ασπροπάρηδων. Πριν από δύο εβδομάδες, λίγες ημέρες μετά τον ...
SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα The Manifold ανακοινώνουν την έναρξη του έργου ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top