Τέταρτο

Πάτρα: «Αντιμάθημα» από τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ«Μας κλείσαν τη σχολή, κάνουμε το δρόμο μας σκηνή». Με αυτό το σύνθημα σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 5 Μαρτίου, ένα δημόσιο «αντιμάθημα» στην πλατεία Γεωργίου.

Οι Σπουδαστές προχώρησαν σε αυτή την δράση απαιτώντας για ακόμη μια φορά το άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα μέτρα προστασίας, τονίζοντας πως δεν κάνουν εκπτώσεις στις σπουδές τους και δεν χαρίζουν σε κανέναν τις ζωές και το μέλλον τους.

Το κείμενο που μοιραζόταν στους παρευρισκόμενους στην πλατεία, από τους σπουδαστές της σχολής, ανέφερε τα εξής:

«Η καραντίνα μας έχει κάνει όλους μάρτυρες σε μια συνθήκη, κατά την οποία αναδεικνύονται τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στον καλλιτεχνικό τομέα. Από αυτήν δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί, φυσικά, και η καλλιτεχνική εκπαίδευση. Έχει, ήδη, συμπληρωθεί ένας ολόκληρος χρόνος με τις σχολές μας κλειστές. Ένα χρόνο τώρα γίναμε σπουδαστές εξ αποστάσεως, παρατηρητές, ακροατές, θεατές της ζωντανής διαδικασίας των σπουδών μας. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε επιλέξει να απέχουμε από την τηλεκπαίδευση των πρακτικών μαθημάτων (υποκριτική, κίνηση, αγωγή λόγου, κλπ.), διότι η φύση των μαθημάτων αυτών είναι αμιγώς βιωματική.

Με βάση την κυβερνητική απόφαση Φ.Ε.Κ. 4899/Β/06.11.2020, άρθρο 1, έκτακτο μέτρο 15, σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται οι πρόβες, τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και οι ηχογραφήσεις, και το γεγονός ότι οι σπουδές μας έχουν πανομοιότυπο χαρακτήρα, έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο υπαγόμαστε, να συμπεριληφθούμε σε αυτό το πλαίσιο, με το τελευταίο να εθελοτυφλεί.


Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν την Παρασκευή 5/3 στις 14.30 στο «αντιμάθημα» που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Γεωργίου με σκοπό να απαιτήσουμε για ακόμα μια φορά το άνοιγμα των σχολών μας με όλα τα μέτρα προστασίας.

Διεκδικούμε:

1. Να ανοίξουν οι χώροι πολιτισμού με τα κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα.

2. Να ανοίξουν όλες οι καλλιτεχνικές σχολές με τα κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα.

3. Οικονομική στήριξη για όλους τους φοιτητές, που το έχουν ανάγκη, μαζί με αυτονόητα σπουδαστικά δικαιώματα, όπως χορήγηση πάσο, μείωση ενοικίου.

4. Να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και διπλωματικές εξετάσεις δεδομένου του ιδιαίτερου χαρακτήρα αυτού του έτους.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις σπουδές μας! Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τις ζωές και το μέλλον μας!»

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από την πλευρά του συμπαραστάθηκε και παραβρέθηκε στο «αντιμάθημα» των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του, μέσω του προέδρου του ΔΣ Πέτρου Βάη και του μέλους του συμβουλίου Μαίρης Νικολάου. Τη συμπαράστασή του στους σπουδαστές της Σχολής εξέφρασαν μέσω του προέδρου ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης καθώς και μέλη του Δ.Σ.
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top