tetartopress

Πάτρα: Από 17 Ιανουαρίου έως 23 Φεβρουαρίου 2023 το 12ο Παιχνίδι Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού


Σημαντική θέση στο πρόγραμμα εκδηλώσεων-δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 θα έχει το Παιχνίδι του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού που μετά από διακοπή μερικών χρόνων επανέρχεται και θα συναντήσει τους πολλούς θερμούς φίλους του μέσω του διαδικτύου και της τεχνολογίας.

Το παιχνίδι που θα διεξαχθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού www.carnivalpatras.gr από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού έως και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, την τελευταία Πέμπτη της καρναβαλικής περιόδου, θα είναι το 12ο αφού το Παιχνίδι είχε πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 2007 και έκτοτε έγινε για 11 χρονιές γράφοντας τη δική του σελίδα στο Πατρινό Καρναβάλι.

Λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των δικτύων και μέσω κοινωνικής δικτύωσης που κυριαρχεί στους τρόπους επικοινωνίας των ανθρώπων, ο διαδικτυακός θησαυρός μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «εργαλείο» στην εξέλιξη και προώθηση τόσο του παραδοσιακού παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, όσο και γενικά του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το 12ο Παιχνίδι του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού θα εξελιχθεί με συγκεκριμένη θεματολογία και αναδίπλωση ιστορίας. Θα αποτελείται από 5 φάσεις παιχνιδιού και την εύρεση του κρυμμένου θησαυρού. Η πρώτη φάση θα δώσει 350 βαθμούς που θα κατανέμονται ως εξής: 9 ερωτήσεις των 30 βαθμών, ένα φέρτε των 40 βαθμών και ένα παιχνίδι των 40 βαθμών. Η κάθε φάση από τη δεύτερη έως και την Πέμπτη θα δίνει σύνολο στον παίχτη 400 βαθμούς και θα αποτελείται από 8 ερωτήσεις των 40 βαθμών, ένα φέρτε των 40 βαθμών και ένα παιχνίδι των 40 βαθμών. Η δυσκολία των ερωτήσεων του παιχνιδιού θα δυσκολεύει με την εξέλιξη των φάσεων.

Κάθε φάση του παιχνιδιού, κατά την ολοκλήρωσή της θα δίνει ένα στοιχείο στον παίχτη, ο οποίος θα μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει συνθέτοντάς τα (στοιχεία από φάση 1+φάση 2+φάση 3+φάση 4+φάση 5) ώστε να οδηγηθεί στο ζητούμενο την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 που θα είναι και η απάντηση για την εισαγωγή του στην εύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού. Η εύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού θα δώσει σε έναν και μοναδικό παίχτη 50 βαθμούς.

Τα φέρτε θα ζητούνται με την αποστολή φωτογραφιών.

Τα παιχνίδια θα είναι είτε διαδραστικά με τη μορφή βίντεο από τους παίχτες είτε μέσω εφαρμογής παιχνιδιών στο ίντερνετ με κλίμακα βαθμολογίας.

Όλο το παιχνίδι θα δομηθεί στην εξέλιξη μιας ιστορίας με χαρακτήρες τους θεματο-θέτες του παιχνιδιού και ήρωες τους ίδιους τους παίχτες.

Θα δημιουργηθεί η επαναφορά του chat-room που έχει λείψει τα τελευταία χρόνια από τους παίχτες, είτε με τον κλασικό τρόπο των παλαιότερων ετών, είτε με τη δημιουργία avatar και περιήγησή τους σε εικονικό δωμάτιο συνομιλίας. Θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μεταξύ τους ιδιωτικά αλλά και με όλους μαζί. Εκεί θα μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις για τις ερωτήσεις, το παιχνίδι καθώς και να πάρουν ενδεχόμενες βοήθειες από τους θεματοθέτες και οργανωτές του παιχνιδιού.

Θα δοθούν 10 βραβεία για την κλασική πρώτη δεκάδα του παιχνιδιού, καθώς και βραβείο εύρεσης Κρυμμένου Θησαυρού. Για τους τρεις πρώτους νικητές θα υπάρξουν έξτρα δώρα.

Η απονομή των βραβείων του παιχνιδιού θα γίνει μαζί με τα υπόλοιπα βραβεία του 58ου Κρυμμένου Θησαυρού και του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 στην εκδήλωση Απονομής των Βραβείων.

Την πενταμελή οργανωτική ομάδα του 12ου Διαδικτυακού Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού 2023 στελεχώνουν οι:

– Δημήτρης Κανελλάκης. Συμμετέχει τα τελευταία 20 χρόνια στο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού εκπροσωπώντας το ιστορικό πλήρωμα 29- εν χορώ με αρκετές διακρίσεις στην τελική 10άδα του θεσμού και με σημαντικότερη την 3η θέση το 2007, καθώς και βραβεία στις καλλιτεχνικές δράσεις του.

– Ιωάννης Νομικός. Οργανωτής και Θεματο-θέτης του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού από το ξεκίνημα του το 2007, μέχρι και σήμερα, με απουσία 2 ετών μόνο. Οργανωτής για 2 συνεχόμενες χρονιές και του κλασσικού κρυμμένου θησαυρού. Γνώστης του παιχνιδιού με εξαιρετική εμπειρία δηλώνει «παρών» για ακόμα μια χρονιά για τη δημιουργία του παιχνιδιού.

– Θεαρέστη Παπαδοπούλου. Ιστορική παίχτρια από το 2007 όπου και ξεκίνησε το παιχνίδι του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού με ανελλιπή παρουσία 11 χρόνων μέχρι και τον τελευταίο θησαυρό τερματίζοντας πάντα στην πρώτη δεκάδα του παιχνιδιού. Κατέλαβε την 1η θέση στο 10ο Παιχνίδι του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού. Γνωρίζει άριστα τις ανάγκες και την φύση του παιχνιδιού.

– Ιωάννης Φουτρής. Υπεύθυνος ομάδας-Συντονιστής. A΄ εκπρόσωπος του ιστορικού πληρώματος του Πατρινού Καρναβαλιού 191-Ντορατζήδες που δραστηριοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 23χρόνια με συμμετοχές και διακρίσεις στον κρυμμένο θησαυρό και στα βραβεία του Πατρινού Καρναβαλιού. Στο παιχνίδι του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού ξεκίνησε ως παίχτης από την αρχή του (2007) ακολουθώντας το καθ’ όλη την διάρκεια του όλα αυτά τα έτη. Τα τελευταία δυο παιχνίδια του Διαδικτυακού (10ος  και 11ος) συμμετείχε ως θεματοθέτης-οργανωτής του παιχνιδιού.

– Αναστάσιος Παπαδόπουλος. Υπεύθυνος της εταιρίας eLogic.gr , η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της Πληροφορικής και του Διαδικτύου από το 2005, έχοντας ως έδρα την Πάτρα. Υπεύθυνος κατασκευής της επίσημης ιστοσελίδας του Πατρινού Καρναβαλιού, έχοντας δημιουργήσει κατασκευαστικά και τα δυο τελευταία παιχνίδια του διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού (10ο και 11ο).

Η επανάκαμψη του Διαδικτυακού Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού προσφέρει στους ντόπιους αλλά και σε άτομα που δεν βρίσκονται στην Πάτρα και δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου, τη δυνατότητα να νιώσουν τη γοητεία της αναζήτησης και της συμμετοχής στο Πατρινό Καρναβάλι σε κάθε γεωγραφική άκρη του πλανήτη. Παράλληλα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή του θεσμού σε πανελλαδική αλλά και διεθνή κλίμακα προσδίδοντάς του αύρα ανανέωσης και φρεσκάδας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τεχνολογίας και των σύγχρονων καιρών.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top