Τέταρτο

Πάτρα: «Δες το σφαιρικά» με το χορευτικό του Δήμου το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και θέατρο σκιών


Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων στην Πλαζ Αγυιάς για την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος – «Δες το Σφαιρικά».

Όπως αναφέρεται:

Μεταξύ των υπόλοιπων προγραμμάτων, τη δική τους διάσταση δίνουν τα προγράμματα που παρουσιάζονται από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου και το Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά και Εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, όπως επίσης και από τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Καλπουζάνη.

Ο υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων, Χρήστος Γιαννόπουλος, μέσα από το πρόγραμμα «Η φύση της Κίνησης και η κίνηση στη Φύση» παρουσιάζει το πώς ο λαϊκός πολιτισμός εμπνέεται από τα στοιχεία και τα φαινόμενα της φύσης, και δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με μύθους, δημοτικά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς που σχετίζονται με τον άνθρωπο και τον φυσικό περιβάλλον που ζει, εργάζεται και ονειρεύεται. Μαζί του είναι και η δασκάλα του Χορευτικού, Κωνστάτζα Κοσμάτου.

Μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και βιωματικές δράσεις με τίτλο «Το όνειρο ενός δέντρου», που υλοποιεί η Γιούλη Δούβου, Μαρίνα Αγγελάτου και Ιωάννα Τζαμαρία από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το σώμα τους, την ομάδα και το περιβάλλον. Με βασικό εργαλείο την ενσυναίσθηση, μπαίνουν σε ρόλο και αναγνωρίζουν την ανάγκη για «αναγέννηση» του φυσικού περιβάλλοντος.

Τέλος, ο καραγκιοζοπαίχτης, Χρήστος Καλπουζάνης, με τη βοήθεια του Μιχάλη Παπαγεωργίου, φοιτητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, υλοποιούν ένα πρωτότυπο πρόγραμμα στο οποίο ο Καραγκιόζης παίζει με τα παιδιά παντομίμα σε έναν μπερντέ που παίρνει φως από τον ήλιο. Ο Καραγκιόζης συμμετέχει μαζί τους και μιλά για το περιβάλλον και τη συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι σε αυτό.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top