tetartopress

Πάτρα: Δες το σφαιρικά» – Το μήνυμα των μαθητών


Ο Δήμος Πατρέων με αφορμή την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων – δημιουργικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων  Πλαζ Αγυιάς, την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου και την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, με τη συνεργασία των Διευθύνσεων της Α/Θμιας και της Β/Θμιας Εκπαίδευσης  Αχαΐας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε «η γιορτή τη σοδειάς μας», μια εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν οι περιβαλλοντικές δράσεις, απονεμήθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής στα σχολεία και τέλος, αναδείχθηκε η σπουδαιότητα των συνεργασιών, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Νίκου Ασπράγκαθου.

Ομιλητές ήταν η Ελένη Αντωνακοπούλου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  της Διεύθυνσης Α/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, η οποία μίλησε και εκ μέρους της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β/Θμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννας Παπαϊωάννου, ο Κώστας Κωνσταντακόπουλος, ΠΕ Περιβαλλοντολόγος- Msc της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ενέργειας & Πρασίνου Δήμου Πατρέων, και ο Χρήστος Τσόκος, ΠΕ Γεωπόνος Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων. Την εκδήλωση έκλεισε ο Γιώργος Μαγιάκης, Δημοτικός Σύμβουλος και Βοηθός Δημάρχου για το Συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων.

Στην εκδήλωση μοιράσθηκαν αναμνηστικοί ιμάντες λαιμού, τσάντες ανακύκλωσης και αυτοκόλλητα με το μήνυμα: «Δες το Σφαιρικά».

Παράλληλα, η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας και η Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς υλοποίησαν για τα παιδιά μια ενότητα δράσεων με τίτλο «Χρώματα, σκιές και ανακυκλώσιμα υλικά… κατασκευάζουν όνειρα καρναβαλικά», που περιλάμβανε εγκαίνια έκθεσης καρναβαλικών κατασκευών και φιγούρας Καραγκιόζη από μαθητές και μαθήτριες, ψυχοθεατροπαιδαγωγικό παιχνίδι «Βγάζω τη Μάσκα του Φόβου», βιωματικό εργαστήριο θεάτρου σκιών – Καραγκιόζη και δημιουργικό εργαστήριο κατασκευής μάσκας.

Αναλυτικότερα, τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν φέτος, με την συμμετοχή 121 σχολείων (78 από την Πρωτοβάθμια και 43 από τη Β/Θμια Εκπαίδευση), δηλαδή πάνω από 15.000 μαθητές και μαθήτριες, ήταν:

Συγκομιδή ελαιοκάρπου στα σχολεία του Δήμου και σε Δημοτικούς χώρους, όπου η παραγωγή διατέθηκε στα Συσσίτια του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

Παραγωγή Ενέργειας και ανανεώσιμες πηγές

Ανακύκλωση έντυπου χαρτιού – «κίτρινοι κάδοι» στα σχολεία

Ανακύκλωση ηλεκτρικών/ ηλεκτρονικών μικροσυσκευών στα σχολεία Δενδροκομία, λαχανοκομία

Προγράμματα στα Κέντρα Πληροφόρησης του Δήμου Πατρέων (νερό, βιομάζα, Παναχαϊκό, Έλος Αγυιάς).

Εβδομάδα Περιβάλλοντος, «Δες το σφαιρικά»

Για την πραγματοποίησή τους συνεργάστηκαν ένας μεγάλος αριθμός φορέων και συγκεκριμένα: Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, οι Διευθύνσεις Α/Θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δήμου και Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου Πατρέων, Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου (ΚΟΔΗΠ), ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, Τμήμα Γεωλογίας – Τομέας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Αχαΐας και οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

«Το πνεύμα του πατέρα μου με πανοπλία! Κάτι δεν πάει καλά! ...Ας είχε έρθει η νύχτα! Όμως, ψυχή μου, ησύχασε ...
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13964 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top