Τέταρτο

Πάτρα: Διαδικασία για την απομάκρυνση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων


Οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας του Δήμου αξιοποιώντας το μηχανολογικό εξοπλισμό που έχει αναβαθμιστεί με την αγορά δεκάδων νέων μηχανημάτων, κάνουν φιλότιμη προσπάθεια, παρά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, να διατηρούν την πόλη καθαρή.

Όπως αναφέρεται από την υπηρεσία Καθαριότητας:

Παρότι ο Κανονισμός Καθαριότητας προβλέπει ότι με ευθύνη των δημοτών πρέπει να γίνεται η μεταφορά των κλαδιών από τις οικίες και τα οικόπεδά τους, καθώς και των ογκωδών αντικειμένων τους, στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας, για είναι η πόλη καθαρή, απομάκρυναν, τους προηγούμενους μήνες, πάνω από 3.000 φορτία με κλαδιά και αντικείμενα από όλη την έκταση του Δήμου.

Συγκεκριμένα από 1-1-2021 έως 31-08-2021 πραγματοποιήθηκαν τα εξής δρομολόγια φορτηγών ανά Ενότητα και Διαμέρισμα:

Ενότητα Ρίου: 809 δρομολόγια φορτηγών.
Κεντρικό, Ανατολικό, Νότιο: 800 δρομολόγια φορτηγών.
Κεντρικό, Αρκτικό: 713 δρομολόγια φορτηγών.
Ενότητα Μεσσάτιδος: 597 δρομολόγια φορτηγών (εκ των οποίων 37 με τετραξονικά).

Επίσης την ίδια χρονική περίοδο, έχουν μεταφερθεί, από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας, στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, πάνω από 50 τόνοι ογκωδών απορριμμάτων (στρώματα, καναπέδες, ψυγεία κ.λπ.)

Οι εργαζόμενοι  προσπαθούν, με όλες τις δυνάμεις τους, να αποψιλώσουν και να καθαρίσουν τους δημόσιους χώρους.

Σε περίπτωση που κάποιος δημότης αδυνατεί να κάνει τη μεταφορά, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Δήμο στο τηλ. 15190 ή ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα https://patras.sense.city, ώστε να ρυθμιστεί η μεταφορά από την Υπηρεσία του Δήμου, αν αυτό είναι δυνατόν και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Να παραδώσει ο δημότης τα αντικείμενα την ημέρα, την ώρα και στο σημείο που θα καθορίσει ο Δήμος.

Να μην εναποθέσει τα ογκώδη αντικείμενά του στο πεζοδρόμιο, στο οδόστρωμα ή σε κοινόχρηστους χώρους από πριν, αλλά την ημέρα που θα του υποδείξει η υπηρεσία του Δήμου.

Να τοποθετήσει τα αντικείμενα σε σημείο ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων και να είναι ευχερής η αποκομιδή τους.

Γίνεται έκκληση στους δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια των εργαζομένων στην Καθαριότητα. Η συνεργασία είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη βελτίωση της καθαριότητας στους δημόσιους χώρους, γιατί αποτελούν την «αυλή» των σπιτιών μας.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8234 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top