Τέταρτο

37 Προβολές

Πάτρα: Διαδικτυακά η έκθεση Χαρακτικής και Ζωγραφικής «Ζιζή Μακρή, η Ελλάδα της»Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, συνεχίζει την προσπάθεια να προσαρμόσει τη δουλειά του στις σημερινές συνθήκες που επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας ενάντια στη διάδοση του κορωνοϊού, με γνώμονα πάντα τη στήριξη του λαού ο οποίος δοκιμάζεται όλο αυτό το διάστημα.

Έτσι σήμερα άλλη μια πρωτοβουλία του παρουσιάζεται στο κοινό, η οποία στοχεύει στην τόνωση του ηθικού των συμπολιτών μας και τη συνεχή επαφή του με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Πρόκειται για μια νέα παραγωγή της Δημοτική Πινακοθήκης Πατρών σε συνεργασία με τη κόρη της Ζιζής Μακρή, Κλειώ, και το σωματείο φίλων Μέμου και Ζιζής Μακρή, τα εγκαίνια της οποίας είχαν προγραμματιστεί στις 8 Μαρτίου 2020, ημέρα της γυναίκας, αλλά αναβλήθηκαν καθώς δύο μέρες νωρίτερα ανεστάλη η λειτουργία όλων των πινακοθηκών στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσής του του Κορωνοϊού – COVID 19.

Από την Τρίτη 05/05 η έκθεση είναι διαθέσιμη με τη μορφή εικονικής περιήγησης εδώ. Έχουν όλοι τη δυνατότητα να μάθουν για τη ζωή και το έργο μιας από τις σημαντικότερες χαράκτριες του Β’ μισού του 20ου αιώνα και να περιηγηθούν στις δημιουργίες της και μάλιστα σε μια σειρά χαρακτικών που φιλοτέχνησε στις πιο δύσκολες συνθήκες του εγκλεισμού στις Φυλακές Αβέρωφ το 1961 ούσα πολιτική κρατούμενη.


Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική πρωτοβουλία για διοργάνωση της ψηφιακής έκθεσης εικαστικών πατρινής καταγωγής. Επίσης την προηγουμένη εβδομάδα κατατέθηκε πλήρης φάκελος που συνοδεύει αίτημα προς το Υπουργείο Πολιτισμού για την επιχορήγηση της ψηφιοποίησης του αρχειακού υλικού της Δημοτικής Πινακοθήκης και τη δημιουργία πλατφόρμας προβολής και ανάδειξής του, έργο ήσσονος πολιτιστικής και εκπαιδευτικής σημασίας.

Παράλληλα υπενθυμίζεται πως στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και διατίθενται ήδη σε ψηφιακή μορφή σπουδαίο αρχειακό υλικό και  αναγνώσματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και τα λευκώματα της Δημοτικής Πινακοθήκης μέσω των διευθύνσεων εδώ και εδώ.

Όλες οι πρωτοβουλίες που πήρε και θα συνεχίσει να παίρνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός, κατά  το διάστημα αναστολής λειτουργίας των δομών του, δεν σκοπεύουν σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουν ή να υπομονεύσουν τη δραστηριότητα του μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων παρά μόνο να την υποστηρίξουν.

Όλες  οι δομές του Οργανισμού, θα συνεχίσουν το έργο τους και τις δράσεις τους και θα επανέλθουν με περισσότερη πείρα και όρεξη. Στηρίζει απόλυτα το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν θέσει για την ενίσχυση όλου του φάσματος των καλλιτεχνών τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Γι’ αυτό εγκαίρως σε σχετική επιστολή από τις  9/4/20 προς το υπουργείο Εσωτερικών, επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση του πολιτισμού και των καλλιτεχνών.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5372 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top