Τέταρτο

Πάτρα: Διαδικτυακά σεμινάρια για τη δημιουργική γραφή από το Parts Patras artsΔύο διαδικτυακά σεμινάρια για τη δημιουργική γραφή θα πραγματοποιηθούν από το Parts Patras arts. Το πρώτο έχει θέμα “Δημιουργική γραφή και αυτογνωσία” και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Απριλίου ώρα 16:00-20:00. Το δεύτερο με θέμα  “Δημιουργική Γραφή στην εκπαίδευση”, Σάββατο 17-24 Απριλίου και Σάββατο 8-15 Μαΐου ώρα 18:00-20:00.

Παρουσίαση σεμιναρίων: Εύη Αγγελακοπούλου καθηγήτρια δημιουργικής γραφής-κοινωνική λειτουργός.

 

Δημιουργική γραφή και αυτογνωσία

Αυτογνωσία, μια διαρκής αναζήτηση του εαυτού μας. Μέσα από τη δημιουργικότητα ασχολούμαστε με τον εαυτό μας, συζητάμε μαζί του, μαθαίνουμε τα όρια του και βιώνουμε τη χαρά της ανακάλυψης. Εργαλεία και τρόποι έκφρασης αλλά και αίσθησης του εαυτού με τη γραφή κειμένων. Μία ιδιωτική επικοινωνία με τον εαυτό όπου το άτομο έρχεται σε επαφή με ερωτήματα που τον απασχολούν και ανασύρει στο συνειδητό, εσωτερικό υλικό που έχει απωθήσει ή ξεχάσει.

Γνωρίζοντας τον εαυτό μας μέσα από δημιουργικές ασκήσεις αυξάνουμε την εμπιστοσύνη μας απέναντί, του δημιουργούμε μία καλή σχέση με τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση με τους γύρω μας. Η αυτογνωσία στοχεύει στην προσωπική ανάπτυξη, στην ενίσχυση και βελτίωση του εαυτού μας.

Η προσπάθεια αναγνώρισης, κριτικής και έπειτα επίλυσης προβλημάτων αποτελεί ένα εργαλείο διαχείρισης και ανάπτυξης του εαυτού. Η γραφή και η επεξεργασία της από το ίδιο το άτομο που συμμετέχει, αποτελεί ένα μέσο αυτοδιαχείρισης και αυτοβοήθειας, έχοντας παράλληλα και την αίσθηση του ελέγχου του εαυτού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών, δάσκαλους, καθηγητές και σε όποιον επιθυμεί να μάθει να χρησιμοποιεί τη δημιουργική γραφή ως εργαλείο γνώσης και αναδημιουργίας του εαυτού.

Μέρα διεξαγωγής: Σάββατο 10 Απριλίου ώρα 16:00-20:00 

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ.
 Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων. Δήλωση συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 9 Απριλίου.


Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω skype. Με το τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν σημειώσεις και βεβαίωση συμμετοχής. Εγγραφή μπορεί να γίνει με αποστολή μηνύματος στη σελίδα μας ή email με τα στοιχεία σας και αριθμό τηλεφώνου για να μπορέσετε να λάβετε την αίτηση εγγραφής και πληροφορίες για την διεξαγωγή και την εξόφληση του κόστους συμμετοχής.

Δημιουργική Γραφή στην εκπαίδευση

Οι ιστορίες και η φαντασία έχουν ιδιαίτερη θέση στην εκπαίδευση. Τα παιδιά μαθαίνουν να εξασκούν τη φαντασία τους και τον τρόπο να χρησιμοποιούν τις λέξεις για να δημιουργούν ιστορίες. Η γραφή χρησιμοποιείται ως ένα δημιουργικό παιχνίδι εξοικείωσης με τον λόγο που οδηγεί τους μαθητές στη γνώση αλλά και στον πειραματισμό χωρίς το άγχος του σωστού και λάθους. Οι εκπαιδευτικοί βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη γλώσσα αλλά και τη φαντασία τους. Στο σεμινάριο αυτό θα αναπτυχθεί ο ρόλος της δημιουργικής γραφής στην εκπαίδευση αλλά και διάφορες τεχνικές- ασκήσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί με σκοπό να καθοδηγήσουν τους μαθητές να γράψουν και να αναπτύξουν γλωσσικές, συγγραφικές και αναγνωστικές δεξιότητες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών, δάσκαλους, καθηγητές και σε όποιον επιθυμεί να μάθει να χρησιμοποιεί τη δημιουργική γραφή ως εργαλείο γνώσης .

Μέρες διεξαγωγής: Σάββατο 17-24 Απριλίου και Σάββατο 8-15 Μαΐου ώρα 18:00-20:00 Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ/50 ευρώ για φοιτητές και ανέργους. Σύνολο ωρών: 8 
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με skype. Δήλωση συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

 

Πληροφορίες  –  αιτήσεις συμμετοχής :

Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-21:00
Parts Patras arts
Σατωβριάνδου 31, Πάτρα
τηλ: 2610 005252
email: [email protected]

Η Εύη Αγγελακοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Δημιουργική Γραφή.. Το 2018 παρακολούθησε τα προγράμματα εξειδικευμένης επιμόρφωσης “Δημιουργική γραφή” και “Αυτογνωσία και διαπαιδαγώγηση στη σχολική ηλικία” από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα μουσικής τεχνολογίας, μουσικής παραγωγής και ηχοληψίας καθώς επίσης σεμινάρια μουσικοκινητικής και μουσικοθεραπείας και μαθήματα θεωρίας της μουσικής, οργανολογίας και μορφολογίας. Το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται στο ραδιόφωνο Ημέρα fm, Wave fm , Mojo radio, web σταθμό sinradio.gr. Γράφει άρθρα για εφημερίδες περιοδικά και sites, κείμενα για ραδιοφωνικά σποτ και εκφράζεται μέσω του προσωπικού της blog (http://www.newmanitou.blogspot.gr/). Είναι κειμενογράφος στην διαδικτυακή πλατφόρμα Prosvasis.co. Διηγήματα αλλά και άλλα κείμενα της θα βρείτε σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο αλλά και στο προσωπικό της blog. Στο Parts Patras Arts διδάσκει δημιουργική γραφή και έκφραση σε παιδιά παιδικής και εφηβικής ηλικίας και παρουσιάζει σεμινάρια-εργαστήρια δημιουργικής γραφής.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7110 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top