tetartopress

Πάτρα: Διεύρυνση Ωραρίου Λειτουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, από την 1η Οκτωβρίου 2021 προχωρά σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της.

Το νέο ωράριο διαμορφώνεται  ως εξής:

Κεντρική Βιβλιοθήκη & Παιδικό Τμήμα

Δευτέρα: 8:30 – 14:45
Τρίτη: 8:30 – 19:45
Τετάρτη: 8:30 – 14:45
Πέμπτη: 8:30 – 14:45
Παρασκευή: 8:30 – 14:45

Παράρτημα Φωκαίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 8:30 – 16:00

Οδηγίες προ το κοινό

1. Υπενθυμίζεται ότι  σύμφωνα με τις οδηγίες από τον  ΕΟΔΥ οι αναγνώστες οφείλουν:

– Να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.
– Κατά την επίσκεψη τους στο κτήριο να έχουν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις 1, 5μ. και γενικώς τα απαραίτητα ατομικά μέτρα υγιεινής ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις συστάσεις του προσωπικού.
– Κατά την είσοδό των χρηστών  στους χώρους της βιβλιοθήκης είναι απαραίτητη η καταγραφή των ατομικών τους  στοιχείων  στο βιβλίο  επισκεπτών (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) ή τον αριθμό της κάρτας μέλους για λόγους ασφαλείας.

2. Η χρήση του αναγνωστηρίου πραγματοποιείται μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού διάρκειας μιας ώρας και τριάντα λεπτών. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή θέσης  του αναγνώστη και του τραπεζιού ανάγνωσης καθώς και η μετακίνηση επίπλων.

3. Δεν επιτρέπεται η περιήγηση στα ράφια. Η αναζήτηση των τεκμηρίων πραγματοποιείται αποκλειστικά από τον κατάλογο της βιβλιοθήκης στο www.patraslibrary.openabekt.gr/el και η ανάσυρση θα γίνεται από το αρμόδιο προσωπικό και μόνο. Σημειώνεται ότι τα τεκμήρια που έρχονται σε επαφή με το κοινό παραμένουν υποχρεωτικά 72 ώρες σε καραντίνα.

4. Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ατόμων για τα τμήματα δανεισμού (δανεισμός , επιστροφή βιβλίων)  είναι μέχρι δύο άτομα για το τμήμα ενηλίκων της κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Παραρτήματος Φωκαίας  και ένα άτομο για το παιδικό τμήμα. Ο  χρόνος παραμονής  στο χώρο δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών συνεχίζει να προσφέρει  απομακρυσμένες υπηρεσίες στο κοινό της μέσα από  τους πληροφοριακούς πόρους οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της, καθώς και σε επείγουσες περιπτώσεις με ηλεκτρονικές αποστολές υλικού στο πλαίσιο πάντα των κανόνων χρήσης του, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Όσοι επιθυμούν δανεισμό υλικού ή συλλογή πληροφοριών  από το υλικό της βιβλιοθήκης, μπορούν να επισκέπτονται τον ηλεκτρονικό κατάλογο στη διεύθυνση httρs://patrαslibrαry.openαbekt.gr/ και να υποβάλλουν αίτημα είτε τηλεφωνικά είτε στη φόρμα δανεισμού η οποία είναι αναρτημένη στον ηλεκτρονικό κατάλογο και στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης :

www.patraslibrary.weebly.com/deltaalphanuepsiloniotasigmamu972sigmaf.html

όπου αναγράφονται οι οδηγίες για το δανεισμό και την έκδοση κάρτας μέλους.

Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτηρίου.

Η Βιβλιοθήκη θα επαναξιολογεί τα δεδομένα και ενδεχομένως θα τροποποιεί τις οδηγίες με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κεντρική Βιβλιοθήκη: 2610224813,
Παράρτημα Φωκαίας: 2610312745,
Παιδικό τμήμα: 2610226792
email: [email protected]ίl.cοm
Ηλεκτρονικός κατάλογος:  https://patraslibrary.openabekt.gr/
Αποθετήριο ψηφιακών συλλογών: http://repository-dbp.ekt.gr/dbp/


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Η πηγή των παρθένων

«Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στην Ανδόρα

Η Weirdwave, παρουσιάζει τη σουηδική ταινία «Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μια ταινία που σημάδεψε τα κινηματογραφικά πράγματα ...
Ελένη Κυριαζοπούλου

Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου στην Black Duck

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο “Momentum” από τις 7 έως τις 17 του ...
Ο γλάρος και η φάλαινα

«Ο Γλάρος και η Φάλαινα» στο Εργοτάξιον

Το παιδικό διαδραστικό μιούζικαλ «Ο Γλάρος και η Φάλαινα» ανεβαίνει κάθε Κυριακή στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον  όπου μέσα από διαδραστικά τραγούδια, ...
Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Παράταση παραστάσεων για τον Παιχνιδοποιό στο Μικρό Γκλόρια

Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ μεταφέρεται στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια. Το έργο αυτό ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11821 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top