tetartopress

Πάτρα: Διήμερο Φεστιβάλ Κατά των Ναρκωτικών στο Νότιο Πάρκο


Το πρόγραμμα του Διήμερου Φεστιβάλ κατά των Ναρκωτικών παρουσίασαν σε σχετική συνέντευξη η Δημοτική Αρχή Πάτρας.

«Για μας είναι μάχη ζωής, μάχη καθημερινή κατά όλων των εξαρτήσεων» τόνισε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο, για το 2ήμερο Φεστιβάλ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, που θα γίνει στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας (πλησίον του ΝΟΠ) το Σάββατο 25/6 και την Κυριακή 26/6.

Ο Δήμαρχος και οι συνδιοργανωτές (Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ΕΣΥΝ, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ – ΟΞΥΓΟΝΟ) του Φεστιβάλ κάλεσαν το λαό της Πάτρας να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να ενημερωθούν για τους κινδύνους από τις εξαρτήσεις που απειλούν κυρίως τους νέους και τα παιδιά.

Ανοίγοντας τη συνέντευξη ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Από την αρχή έχουμε ως σύνθημα ότι όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση.

Κύριος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πρόληψη. Να μη γίνει αποδεκτό ότι μπορούν να μπουν στη ζωή μας τα ναρκωτικά. Όλα τα ναρκωτικά. Γι’ αυτό δίνουμε συνεχώς μάχη για να εξαλείψουμε τις αιτίες που οδηγούν στις εξαρτήσεις. Αντιμαχόμαστε αυτό το σύστημα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις και προτρέπει τους νέους να πάρουν το δρόμο των ναρκωτικών.

Παλεύουμε, διεκδικούμε, κάνουμε αγώνα να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός στα ζητήματα της πρόληψης και να μη περιοριζόμαστε σε αυτό που οι κυβερνήσεις κάνουν, στη μείωση, δηλαδή, της βλάβης. Το θέμα δεν είναι μόνο ιατρικό, είναι κυρίως κοινωνικό.

Η πανδημία μας εμπόδισε να προχωρήσουμε μαζί με τους 43 φορείς της πόλης μας, για να δημιουργήσουμε ένα κλειστό θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, καθώς και ένα πολυδύναμο συμβουλευτικό σταθμό για όλες τις εξαρτήσεις, ναρκωτικά, αλκοόλ, διαδίκτυο, τζόγος κλπ. όμως η προσπάθειά μας δεν έχει σταματήσει.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο να προσφέρουμε δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά μας γι’ αυτό και προάγουμε τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και άλλους τομείς που καλλιεργούν το σώμα και το πνεύμα και ανοίγουν τους ορίζοντες της σκέψης των νέων».

Στη συνέχεια μίλησαν ο Γιώργος Μαγιάκης, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών), Ελισάβετ Καπαγερίδου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) – ΟΞΥΓΟΝΟ και η Ελένη Μπεχλιούλη, εκπρόσωπος της Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων. Παρών στη συνέντευξη ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πελεκούδας.

Ο Γ. Μαγιάκης είπε ότι η δράση του ΕΣΥΝ είναι διαρκής και αδιάκοπη και υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια, τα τελευταία χρόνια, απενοχοποίησης των ουσιών και το ΕΣΥΝ λέει όχι σε όλα τα ναρκωτικά, όχι σε ό,τι μας απομονώνει από τη ζωή και την κοινή δράση. Στη συνέχεια ανέλυσε το πρόγραμμα του διήμερου Φεστιβάλ.

Από την πλευρά της η Ελισάβετ Καπαγερίδου κατήγγειλε την επίθεση της κυβέρνησης κατά  ΚΕΘΕΑ με την καθαίρεση του εκλεγμένου Δ.Σ. του ταυτόχρονο διορισμό σε αυτό μη αιρετών. Ενημέρωσε ότι ΣτΕ έκρινε μη νόμιμη την κυβερνητική πράξη και ότι οι Οικογένειες Σύλλογοι του ΚΕΘΕΑ  συγκρότησαν Ομοσπονδία και συνεχίζουν τον αγώνα τους για στεγνά προγράμματα απεξάρτησης χωρίς τη χρήση υποκατάστατων ουσιών. Η ίδια δήλωσε ότι ο Δήμαρχος ήταν πάντα στο πλευρό τους.

Η Ελένη Μπεχλιούλη αναφέρθηκε στη συνεργασία με το ΕΣΥΝ και στο γεγονός ότι στα σχολεία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το κράτος.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Σάββατο 25 Ιουνίου

19:30 – 20:30 Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 – Επίδειξη Πυγμαχίας

20:30 – 21:00 Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Σαραβαλίου , Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης

21:00 – 21:30 Χαιρετισμοί – Ομιλία από το Δήμο Πατρέων

21:30 Μουσικό Σχήμα με Έντεχνη Ελληνική Μουσική

Κυριακή 26 Ιουνίου

19:30 – 20:30 Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 – Επίδειξη Πυγμαχίας

20:30 – 21:00 Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Σαγεΐκων, Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας, Αργεντίνικο Τάνγκο από την «Περί Χορού: Εμμέλεια»

21:00 – 21:30 Χαιρετισμοί – Ομιλία από ΕΣΥΝ Πάτρας

21:30 Μουσική από τη χορωδία «Αντηχώ» και την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι

«Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι» – Πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το νέο ντοκιμαντέρ «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι» θα κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με online προβολές στο τμήμα ...
1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ

Πάτρα: «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» – Έκθεση στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Περιοδική Έκθεση με τίτλο «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» διοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ...
12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Εμπρός

12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

20-26 Φεβρουαρίου 2024. Εβδομάδα υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός. Αναλυτικά το κάλεσμα: Όλες και όλοι εμείς οι καλλιτέχνες ακτιβιστές και ...
«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα - Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα – Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» (Plan 75). Σκηνοθεσία: Τσι Χαγιακάουα. Πρωταγωνιστούν: Τσιέκο Μπάισο, Χαγιάτο Ισομούρα, Στεφανί Αριάν, Γιουούμι Καγουάι. Ιαπωνία, 2022. Ο Τάρο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13757 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top