Τέταρτο

Πάτρα: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στο 1ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει και στηρίζει το 1ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας που θα διεξαχθεί το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου 2021 στην πλαζ της Πάτρας. Στο πλαίσιο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν εντάσσεται το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού». Με σύνθημα «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν» και τις δύο ημέρες θα διενεργείται δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος  από τη μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 7.500.  Παρ όλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις,  όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα  η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Ο μαστογραφικός έλεγχος που θα διενεργηθεί στην πλαζ της Πάτρας γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων, την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το Παράρτημά της στην Πάτρα και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας στο τηλέφωνο 2610 362127, από Δευτέρα έως και Παρασκευή  (9:00 έως 13:00), ενώ θα προηγηθούν οι ανασφάλιστες γυναίκες.

Προϋποθέσεις για το μαστογραφικό έλεγχο

Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.

Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top