tetartopress

Πάτρα: Δράσεις από το ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο


Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών 2023 (26 Ιουνίου), το ΚΕΘΕΑ πραγματοποιεί πανελλαδική καμπάνια με σύνθημα #Πάμε μαζί, για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα συλλογικής δράσης και πολιτικών συμπερίληψης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Στην Ελλάδα σήμερα, 40 ακριβώς χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης, του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, χρειάζεται να δείξουμε ότι ως κοινωνία διαθέτουμε την κεκτημένη εμπειρία και ωριμότητα, ώστε να εστιάζουμε:

Στην εξάρτηση ως συμπεριφορά.
Στις αιτίες και όχι στα συμπτώματα.
Στη θεραπευτική υποστήριξη και όχι στην καταστολή.
Στα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι στις ηθικολογικές κρίσεις.
Στην αποδοχή και στην αλληλεγγύη και όχι στον στιγματισμό και στην περιθωριοποίηση.

Οι εξαρτήσεις, νόμιμες ή παράνομες, και προλαμβάνονται και θεραπεύονται. Για αυτό, #ΠάμεΜαζί για δημόσιες, δωρεάν, προσβάσιμες σε όλους και ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας, που σέβονται τις ανάγκες, τη φωνή και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών.

#Πάμε Μαζί για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς!

Το ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο διοργανώνει εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Μαζί με τους ανθρώπους της πόλης με στόχο να επιτευχθεί η  συμμετοχή όλων στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων.

 

Τετάρτη 21 Ιουνίου, 19:00-22:00

 

Θεατράκι Μαρίνας

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρόδης Καγκελάρη «Ο τοξικομανής και ο νόμος» και έκθεση έργων τέχνης μελών του Προγράμματος Συμβουλευτικής Κρατουμένων του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο στο κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου.

 

Δευτέρα 26 Ιουνίου, 19:00 – 22:00

 

Πλαζ ΕΟΤ

Οργανωμένος περίπατος στο Έλος της Αγυιάς με σημείο συνάντησης μπροστά στην είσοδο της Πλαζ, στον σταθμό του ΕΚΑΒ. Ενημερωτικό περίπτερο.

 

Το ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο ανήκει  στο ΚΕΘΕΑ (www.kethea.gr),  μη κερδοσκοπικό οργανισμό  θεραπευτικών κοινοτήτων που αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας και εντάσσεται στο δίκτυο θεραπευτικών υπηρεσιών Πελοποννήσου ΚΕΘΕΑ Κύτταρο – Οξυγόνο.

Απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με εξαρτήσεις, νόμιμες ή παράνομες,  και στις οικογένειές τους. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δε χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο εστιάζει στην ψυχική απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, στην εργασιακή ένταξη και εξέλιξη, στη δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και στην υποστήριξη της οικογένειας.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων, μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής: 2610343400, Δευτέρα – Παρασκευή. 08:00  – 16:00

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13929 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top