Τέταρτο
34 Προβολές

Πάτρα: Δράσεις με… νόημα στα καλοκαιρινά Camp του Δήμου
Ένα πρωτότυπο βιωματικό εργαστήρι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά του Καλοκαιρινού Camp του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ Αγυιάς. Ήρθαν σ’ επαφή με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Μέσα από παιχνίδια και διάφορες δραστηριότητες, τα παιδιά έμαθαν βασικές λέξεις της νοηματικής, επικοινώνησαν με κωφούς δασκάλους και εξοικειώθηκαν με τη διαφορετικότητα και την αποδοχή. Το εργαστήρι μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμά του, έκανε τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι έχουμε πολλά κοινά με όσα δείχνουν πως διαφέρουμε.

Το πρόγραμμα υλοποίησε η Λαμπρινή Παπαπροκοπίου και οι συνεργάτες της. Η Λαμπρινή Παπαπροκοπίου είναι διευθύνουσα σύμβουλος στο Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής (Κ.ΕΛ.ΝΟ.) και επίσημη Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2014 εκπόνησε την πρωτοποριακή Διπλωματική της εργασία με τίτλο «Το αριθμητικό σύστημα στην αυθόρμητη Ελληνική Νοηματική Γλώσσα» – «Arithmetical system in spontaneous Greek Sign Language», η οποία δημοσιεύτηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής Κωφών. Έχει λάβει Επαγγελματική Επιμόρφωση και Κατάρτιση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Δυσλεξία και Μαθηματικά – Δυσαριθμησία: Αξιολόγηση και Εκπαιδευτικές Παρεμβάσεις». Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Κατάρτιση Διδασκόντων στο Ενιαίο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς στις Γλώσσες (CEFR – L)».

Στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, έχει διατελέσει Συνοδός ΑμεΑ στις κατασκηνώσεις της ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Επιπλέον, κατέχει πιστοποίηση Γνώσης Γραφής Braille από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκατάστασης Τυφλών.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5727 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top