tetartopress

Πάτρα: Εκδήλωση με θέμα «Από τον Τεμπονέρα στις καταλήψεις του 2020» από τη Λέσχη Αναιρέσεις

George Vitsaras / SOOC


Το Σάββατο 24/10 στις 7:15  μ.μ. η Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα: «Από τον Τεμπονέρα στις καταλήψεις του 2020 – Ιστορία και προοπτική του μαθητικού κινήματος στην Ελλάδα». Η εκδήλωση θα γίνει στη πλατεία Τριανταφύλλου (τέλος Ερμού ).

Ομιλητές: Μιχάλης Παπαμακάριος : μέλος συντονιστικής επιτροπής κατάληψης ΤΕΙ Πάτρας την περίοδο 90′ – 91′ , μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος. Ανδρέας Κοσίνας: μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση από τη Λέσχη Αναρέσεις:

Σε ένα κόσμο που νοσεί οι αγώνες της νεολαίας είναι η ελπίδα για ζωή!

Η Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρα σας καλεί σε μία εκδήλωση – αφιέρωμα στο μαθητικό κίνημα.

Ο τελευταίος μήνας έχει σημαδευτεί από τις μαζικές καταλήψεις και των αγώνα των μαθητών για αξιοπρεπή συνθήκες διδασκαλίας και εκπαίδευση, σηκώνοντας ανάστημα απέναντί στην πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να φορτώσει τα βάρη των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοιού στον λαό και στην νεολαία.

Σας καλούμε λοιπόν να συζητήσουμε για την αναγκαία προοπτική του μαθητικού κινήματος στο σήμερα πιάνοντας το νήμα από παλιότερους σημαντικούς αγώνες που έχει δώσει. Οχι με τη νοσταλγία του παρελθόντος, όχι με τη λογική «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις». Αλλά με τον αέρα που αποπνέουν οι πραγματικές δυνατότητες της εποχής μας. Γιατί οι μαθητές διατυπώνουν με τη δική τους απλή και αδιαμεσολάβητη λογική ότι η εποχή μας αντικειμενικά έχει τη δυνατότητα να τους προσφέρει όλα όσα διεκδικούν και όχι μόνο για τα σχολειά τους.

Η χαραμάδα που άνοιξαν οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών πρέπει να γίνει ρωγμή, ρήγμα, ανατροπή. Με τον αέρα του πραγματικά καινούριου, με τη φρέσκια πνοή της μαθητικής ορμής, με το πάθος για μια εκπαίδευση και μια κοινωνία που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολλών.

* Σε περίπτωση βροχής η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Λέσχης (Ζαϊμη 69Α) με περιορισμένο αριθμό θέσεων. Και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Σε κάθε περίπτωση θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Λέσχη Αναιρέσεις
Ζαϊμη 69Α, Πάτρα
facebook
[email protected]


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ

Πάτρα: «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» – Έκθεση στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Περιοδική Έκθεση με τίτλο «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» διοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ...
12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Εμπρός

12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

20-26 Φεβρουαρίου 2024. Εβδομάδα υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός. Αναλυτικά το κάλεσμα: Όλες και όλοι εμείς οι καλλιτέχνες ακτιβιστές και ...
«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα - Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα – Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» (Plan 75). Σκηνοθεσία: Τσι Χαγιακάουα. Πρωταγωνιστούν: Τσιέκο Μπάισο, Χαγιάτο Ισομούρα, Στεφανί Αριάν, Γιουούμι Καγουάι. Ιαπωνία, 2022. Ο Τάρο ...
«Η απαγωγή της Τασούλας» - Παράσταση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας

Πάτρα: «Η απαγωγή της Τασούλας» – Παράσταση του Καρναβαλικού Κομιτάτου

Μια σειρά παραστάσεων με το θεατρικό «Η απαγωγή της Τασούλας», θα πραγματοποιήσει το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας, στο Θέατρο Επίκεντρο+ από ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13748 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top