Τέταρτο

Πάτρα: Έκθεση έργων εικαστικών εκπαιδευτικών «για ένα σχολείο με Σχέδιο» στα Παλαιά Σφαγεία


Αρχίζει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου και ώρα 19:00 η ομαδική έκθεση έργων εικαστικών εκπαιδευτικών με τίτλο «για ένα σχολείο με Σχέδιο», που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκθέσεων Κ4 στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία (Ακτή Δυμαίων 84) και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 10.00-13.00 και 18.00-21.00, ενώ την Κυριακή 20/6 και τη Δευτέρα 21/6 η έκθεση θα παραμείνει κλειστή.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων με τη συνεργασία της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, η οποία διέθεσε για το χώρο της έκθεσης την αίθουσα Κ4 του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων, που ανοίγει για πρώτη φορά μετά την εικαστική ομαδική έκθεση «Μεταμόρφωσις-Μέθεξις» που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΚΕΔΗΠ Πάτρας με την συνεργασία της αυτή με την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων υποστηρίζει θερμά την καλλιτεχνική δημιουργία των εικαστικών εκπαιδευτικών αλλά ουσιαστικά τίθεται ολόθερμα στο πλευρό της Ένωσης και στα δίκαια αιτήματα κάθε υγιώς σκεπτόμενου ανθρώπου που αντιδρά στην κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων στο Λύκειο, καθώς και στην υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας προς όφελος των ιδιωτικών δομών.

Όπως επισημαίνει με δήλωσή της η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή:

«Με την έκθεση “για ένα σχολείο με Σχέδιο” ενώνουμε τις φωνές μας με την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων εκφράζοντας την διεκδίκησή μας για μια αναγκαιότητα, την ύπαρξη των εικαστικών μαθημάτων στο Λύκειο. Είναι αυτονόητο ότι η διδασκαλία και η ενασχόληση με τις Τέχνες είναι απαραίτητο συστατικό και θεμέλιος λίθος για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και συγκροτημένης προσωπικότητας που οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας στο πλαίσιο μιας έμπρακτης Γενικής Παιδείας. Μιας παιδείας που όλοι οι μαθητές θα είναι ίσοι και θα έχουν την ευκαιρία για δωρεάν και πολύμορφη μόρφωση και εκπαίδευση μέσα στο σχολείο τους. Τα μαθήματα της τέχνης δεν είναι πολυτέλεια αλλά επιτακτική ανάγκη αφού η αισθητική αγωγή και η καλλιτεχνική παιδεία αποτελούν καίριους καταλύτες για την ενίσχυση της αντίληψης, τη βελτίωση της επικοινωνίας και συνεργασίας, στο να γίνουν δηλαδή τα παιδιά μας καλύτεροι άνθρωποι και όχι ψυχροί αριθμοί στα γρανάζια μιας διαρκούς αδίστακτης και ανταγωνιστικής παραγωγικής διαδικασίας στις απαιτήσεις της αγοράς. Τα εικαστικά μαθήματα στο Λύκειο είναι υποχρέωση ολόκληρης της κοινωνίας προς τα παιδιά μας και από την πλευρά της η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, που πολλές φορές μέσω της διοργάνωσης του Πατρινού Καρναβαλιού εισέπραξε την καλλιτεχνική δημιουργία των μαθητών, αρθρώνει με την στήριξη της στην έκθεση αυτή μια ξεκάθαρη φωνή ενάντια στις μεθοδεύσεις και τα ψηφίσματα νόμων της Κυβέρνησης που απαξιώνουν τα αναφαίρετα δικαιώματα των παιδιών μας και μάλιστα σε καιρό πανδημίας».

 

Πληροφορίες

Τόπος: Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, Ακτή Δυμαίων 84 – Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Ημερομηνία: Δευτέρα 14 Ιουνίου – Κυριακή 27 Ιουνίου

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 10.00-13.00 και 18.00-21.00, ενώ την Κυριακή 20/6 και τη Δευτέρα 21/6 η έκθεση θα παραμείνει κλειστή.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8888 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top