tetartopress

Πάτρα: Έκθεση των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου

Έκθεση των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου

 Έκθεση των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου


Ξεκίνησε στην Αγορά Αργύρη η ετήσια έκθεση των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων. Η έκθεση είναι ενταγμένη στις παράλληλες εκδηλώσεις του Πανελληνίου Συμποσίου Ζωγραφικής και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.  Σε  αυτή εκτίθενται περισσότερες από χίλιες δημιουργίες μαθητών από τα εργαστήρια ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευών, αγιογραφίας και Ιστορία της Τέχνης.

Το εργαστήρι αποτελεί έναν χώρο ουσιαστικής συνάντησης με τις εικαστικές τέχνες ενώ περιλαμβάνει τμήματα σε διαφορετικούς τομείς και ηλικιακά επίπεδα.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη με αφορμή την πραγματοποίηση των εγκαινίων επεσήμανε πως « Η εικαστική  και καλλιτεχνική  παιδεία συνεχώς υποβαθμίζεται και είναι ευτύχημα για την πόλη που υπάρχει αυτή η δομή η οποία συμβάλει στην ολοκλήρωση χαρακτήρων», σημειώνοντας επίσης ότι «Από τα 450 παιδιά που φοίτησαν στα τμήματα του εικαστικού εργαστηρίου, τα 300 εντάχθηκαν στα μειωμένα ή μηδενικά τιμολόγια του». Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού συνεχάρη τους καθηγητές των εικαστικών των οποίων «η δουλειά ξεπερνά τα στενά όρια του εικαστικού εργαστηρίου καθώς μεταξύ άλλων επιλήφθηκαν την εικαστική παρέμβαση στο ιστορικό καταφύγιο της Πάτρας, την διακόσμηση του ξενώνα αστέγων και κατασκεύασαν  δώρα για το κοινωνικό φροντιστήριο».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής στη δομή του σχολείου 2ης ευκαιρίας στο Κατάστημα Κράτησης του «Αγ. Στεφάνου» Μιχάλης Κραγεωργίου, ο οποίος στάθηκε στη σημασία που έχει για τους κρατούμενους που συμμετέχουν σε αυτόη πραγματοποίηση μαθημάτων από καθηγητές του εικαστικού.

Ο κ. Καραγεωργίου ανέγνωσε και επιστολή μαθητή ο οποίος σε αυτή μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων για την αφιλοκερδή προσφορά του και το λειτούργημα που επιτελεί εδώ και χρόνια για τη φυλακή και για εμάς, καθώς μας παρέχει τη δυνατότητα να έχουμε επαφή με την τέχνη. Σε εμένα προσωπικά η επαφή με την τέχνη προσέφερε πολλά, όπως φυγή από την απομόνωση, από τα ψυχολογικά προβλήματα, από την αγοραφοβία και το κλείδωμα μέσα σε ένα κελί. Η παρουσία σας εδώ με βοήθησε να απωθήσω όλα αυτά και με έκανε να νιώθω άνθρωπος δημιουργικός και μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές να αποκτήσουμε διάθεση για ζωή….».

Στα εγκαίνια προλόγισε η υπεύθυνη του Εικαστικού Εργαστηρίου Μαρία Μανεσιώτη. Παραβρέθηκαν οι καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου Αβραμοπούλου Ιφιγένεια, Καραλή Βασιλική, Καρατζά Άννα, Κολοκυθά Μαρία, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Στάμου Βασιλική, Παντελής Διονύσιος, Φερεντίνος Παναγιώτης, ΒressoudGanaelle, Κανελλοπούλου Μαρία, Κοντόγεωργα Παναγιώτα, Μεθενίτης Σπύρος, Λαμπρινάκος Πέτρος και Γιαννούλη Πολυξένη.

Το παρών έδωσαν επίσης οι δέκα ζωγράφοι που συμμετέχουν στις εργασίες του Πανελληνίου Συμποσίου Ζωγραφικής το οποίο πραγματοποιείται στην ««Ιχθυόσκαλα», μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό και ο πρώην διευθυντής του Σχολείου 2ηςευκαιρίας στο κατάστημα κράτησης του «Αγίου Στεφάνου»  Ιωάννης Κίτσιος.

 

Πληροφορίες

 

Διάρκεια έκθεσης : έως και Τρίτη 17/10/2023

Ώρες λειτουργίας έκθεσης : Καθημερινές πρωί: 09:00 – 13:00 απόγευμα 17:00 – 21:00

Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

 

*Για τη χειμερινή εικαστική σαιζόν  Νοέμβριος 2023 – Μάιος 2024  συνεχίζονται οι εγγραφές σε όσα τμήματα υπάρχουν κενές θέσεις και στα παιδικά και στων ενηλίκων.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά πρωινές ώρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00 – 13:00 στο τηλέφωνο 2610-620724 ή επισκεπτόμενοι τα εργαστήρια τις ίδιες μέρες και ώρες στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο στην Πλατεία Κορυλλων.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Είναι λεπτή, σχεδόν αόρατη, η γραμμή που μετατρέπει εντός μας ένα σημαντικό βίωμα σε ιστορικό γεγονός. Χωρίς να την ενδιαφέρει ...
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Κυκλοφορεί η τέταρτη έκδοση του μυθιστορήματος του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Το χιόνι των Αγράφων», ενός βιβλίου που επαινέθηκε από την κριτική, ...
«Μπρανκαλεόνε» - Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Μπρανκαλεόνε» – Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Ο μάγος Μπρανκαλεόνε θα μπορούσε να είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο. Όμως είναι απολύτως υπαρκτό. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου φίλο ...
"Έρωτας Big Bang" στις Γραμμές Τέχνης

“Έρωτας Big Bang” στις Γραμμές Τέχνης στην Πάτρα

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στις 21:00, η Μαρίνα Βολουδάκη, συνοδεία Σπύρου Λευκοφρύδη, επιστρέφει στο Θέατρο Γραμμές Τέχνης ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top