tetartopress

Πάτρα: Έκθεση των στολών των πληρωμάτων

Έκθεση των στολών των πληρωμάτων

Έκθεση των στολών των πληρωμάτων


Με πανηγυρικό τρόπο και αθρόα προσέλευση κοινού παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες εγκαινιάστηκε η έκθεση των στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 στην Αγορά Αργύρη το βράδυ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου.

Ήταν μια εορταστική εκδήλωση με έντονη καρναβαλική ατμόσφαιρα όπου η Δημοτική Μουσική του Πολιτιστικού Οργανισμού υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα έδωσε τον αποκριάτικο τόνο παιανίζοντας καρναβαλικούς σκοπούς και τραγούδια.

Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της έκθεσης η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή τόνισε ότι ήρθε η ώρα που όλοι περιμένουμε, η ώρα του Πατρινού Καρναβαλιού μετά από τρία χρόνια που η πανδημία μας στέρησε τη χαρά της ζωής. Το Καρναβάλι είναι πηγή χαράς για όλους και όλα όσα έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας είναι δύναμη και πίστη για ζωή.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα για τις εντυπωσιακές φετινές δημιουργίες τους στις στολές τους και υπογράμμισε τη σημαντική φετινή προσπάθεια να παρουσιαστεί η έκθεση των στολών των πληρωμάτων με έναν άλλο, διαφορετικό και οργανωμένο τρόπο που θυμίζει έκθεση μουσείου και αναδεικνύει τις στολές και όχι μια έκθεση για να φέρουν τα πληρώματα τις στολές τους.

Ευχαρίστησε για αυτή την προσπάθεια την εργαζόμενη της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων, αρχιτεκτόνισσα Αρχοντία Αλεξάκη, η οποία είχε την επιμέλεια της έκθεσης. Τέλος κλείνοντας ευχήθηκε η χαρά του Καρναβαλιού να ακουμπήσει όλους μας και ανανέωσε με τους επισκέπτες το ραντεβού στους δρόμους στις μεγάλες παρελάσεις του Καρναβαλιού μας.


Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων προβλήθηκαν βίντεο από αξέχαστες στιγμές του Πατρινού Καρναβαλιού, και στον χώρο έχει τοποθετηθεί και μια ειδική κατασκευή του Καρναβαλικού Εργαστηρίου που μπορεί να αξιοποιηθεί μεταφερόμενη σε πολλές δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η μεταμφίεση και οι στολές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Καρναβαλιού και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά επιτυχίας του. Μέσω της έκθεσης στολών, το κοινό έρχεται σε επαφή με τις φετινές προτάσεις των πληρωμάτων και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη συμμετοχή του για τις  παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου, της κορύφωσης του κεφιού.

Στολές και καπέλα με επίκαιρη και διαχρονική θεματολογία, σατιρικές, χιουμοριστικές, καλλιτεχνικές, με έντονα χρώματα, φαντασία, ανατροπή,  πρωτοτυπία,  αναπτύχθηκαν σε όλη την έκταση της Αγοράς Αργύρη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 9:00-14:00 και 17:00-21:00.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13933 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top