Τέταρτο

Πάτρα: Έκθεση Ζωγραφικής του Χρήστου Γκίκα στον πολυχώρο «Αίγλη»


Η  έκθεση ζωγραφικής του πατρινού γιατρού Χρήστου Γκίκα, άνοιξε τις πύλες της της το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου στον πολυχώρο «Αίγλη» της Veso Mare.

Η έκθεση περιλαμβάνει 136 πίνακες με θέμα τη φύση και τον άνθρωπο, δηλαδή την ίδια τη ζωή,  τα οποία όπως αναφέρει ο ζωγράφος, κινούνται στη «σφαίρα» του «φωτογραφικού» ρεαλισμού.

Τα έργα του Χρήστου Γκίκα, εμπεριέχουν το καλλιτεχνικό αποτύπωμα του αυτοδίδακτου, ενώ η ζωγραφική του εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της γνωριμίας του και της καθοδήγησής του στη συνέχεια, από τον δάσκαλο ζωγραφικής Κώστα Αρταβάνη.

Σε τμήμα της έκθεσης φιλοξενούνται έργα από χαλκό και γυαλί του εικαστικού Νάσου Τσοπανίδη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Μάζης,

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.  Λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9993 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top