Τέταρτο

Πάτρα: Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το τρένοΟ Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, στις 22 Απριλίου, παρουσία του Γ.Γ. Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστου Βίνη  και θέμα την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου.

Όπως αναφέρεται:

Ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Σώματος, επανέλαβε ότι το θέμα της συνάντησης ήταν συγκεκριμένο και αφορούσε την υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου.  «Ολόκληρη η Πάτρα, Δήμος, φορείς και κάτοικοι –τόνισε- θέλουν το τρένο υπογειοποιημένο, προαστιακό και γραμμικό πάρκο, για ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της ζωής τους. Αυτά προβλέπονται από τον Γενικό Πολεοδομικό Κανονισμό του 2011, σ’ αυτό θα καταλήξει και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και μας αφορά όλους».

Επεσήμανε, ότι ενώ υιοθετείται αυτό από την κυβέρνηση, ο Υπουργός συνεχίζει να επικαλείται τις δυσκολίες σχετικά με την ανεύρεση της χρηματοδότησης του έργου.

Ο Δήμαρχος μετέφερε στην συνάντηση την θέση, ότι μοναδική αποδεκτή λύση από την πόλη μας, είναι η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και στο τμήμα από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου.

Ωστόσο, όπως τόνισε και σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος, η κυβέρνηση προτείνει την ένταξη του έργου της υπογειοποίησης από Ρίο μέχρι Κανελλοπούλου, σε μια νέα διαγωνιστική διαδικασία, που ονομάζεται «Ανταγωνιστικός διάλογος». Αυτό όμως δεν διασφαλίζει ότι η υπογειοποίηση από το Ρίο έως την οδό Κανελλοπούλου θα γίνει.

«Εμείς επιμένουμε -κατέληξε ο Δήμαρχος- ότι κανένα έργο δεν μπορεί να γίνει χωρίς κοινωνική συναίνεση. Το μέλλον της πόλης ολόκληρης και όχι μόνο των κατοίκων του Ρίου, που ζουν κοντά στην σιδηροδρομική γραμμή, θέλουν, απαιτούν ένα τρένο υπογειοποιημένο, με προαστιακό και με γραμμικό πάρκο. Ο αγώνας είναι δύσκολος, η συμμετοχή του καθενός μας κρίνεται».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7110 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top