Τέταρτο

Πάτρα: Εβδομάδα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 η Εβδομάδα Περιβάλλοντος με τίτλο «Δες το Σφαιρικά» που πραγματοποιεί το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων στην πλαζ Αγυιάς. Το Πάρκο φιλοξενεί καθημερινά επτά (7) τμήματα σχολείων τα οποία παρακολουθούν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων με κεντρικό θέμα την ανακύκλωση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από το covid – 19. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο νέο Οικολογικό Πάρκο – Έλος Αγυιάς, πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στην ανακύκλωση υλικών, δεντροφύτευση – σποροφύτευση, ανακάλυψη της ζωή στο βυθό, δράση με παρουσία ζώων συντροφιάς, εκπαιδευτικά παιχνίδια και βιωματικές δράσεις όπου οι μαθητές θα έρχονται σε επαφή με το σώμα τους, την ομάδα και το περιβάλλον, εργαστήρι παραδοσιακού χορού με θέμα η κίνηση της φύσης κι η φύση της κίνησης, θέατρο σκιών, εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Πάρκο διανέμεται στους μαθητές ένα ενημερωτικό έντυπο σχετικά με την ανακύκλωση και ειδικές σακούλες για τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Γιώργος Μαγιάκης

Γραφιστικός Σχεδιασμός: Χαρά Κωστοπούλου

Κατασκευές υπαίθριου χώρου: Καρναβαλικό Συνεργείο

Διακόσμηση υπαίθριου χώρου: Γιώργος Μαγιάκης – Ιωάννης Κοψίνης

Γραμματεία: Παναγιώτα Φουράκη

Τεχνική Υποστήριξη: Γιώργος Καράμπελας, Λευτέρης Γιάννης

Προσωπικό Ασφαλείας – Υγειονομικών μέτρων: Κατερίνα Καραβιώτη σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των Διευθύνσεων

Α/θμιας Εκπαίδευσης: Ελένη Αντωνακοπούλου

Β/θμιας Εκπαίδευσης: Ιωάννα Παπαϊωάννου

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7863 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top